Nules porta al jutjat les amenaces als restauradors per part d'un grup que es nega a mostrar el certificat covid

La Policia Local aporta la informació i els vídeos dels fets perquè el jutjat estudie si són constitutius de delicte

Un grup de veïns de Nules amenaça els hostalers del municipi que exigeixen passaport covid
Alguns dels veïns que es neguen, presumptament, a mostrar el certificat covid en un local de Nules / À Punt NTC

Les amenaces que han rebut alguns locals i restaurants Nules per part d’un moviment que es nega a mostrar el certificat covid per a entrar als establiments ja estan al jutjat. La Policia Local d’aquest municipi de la Plana Baixa ha recollit tota la informació dels fets i l’ha traslladada al jutjat perquè determine si hi ha constitució de delicte, i qui són les persones responsables.

El grup que intenta coaccionar els restauradors, que s’autodenomina Grup Acció Borriana Nules, no només es nega a mostrar el certificat covid quan els ho requereix algun local, sinó que a més intimida els responsables dels locals. Els individus asseguren que els denunciaran per demanar-los eixe document i que "tindran problemes", com es pot constatar en alguns dels vídeos que circulen per les xarxes socials.  

Cal recordar que els restaurants i locals d’oci de tot el territori han de demanar obligatòriament aquest certificat des de fa un parell de setmanes, perquè així ho estableix la Generalitat com a mesura per a frenar els contagis de la pandèmia.

Des de l’Ajuntament de Nules han confirmat que aquestes amenaces als hotelers es produeixen des de fa dues o tres setmanes. De fet, apunten que en l’últim ple tots els grups polítics van condemnar els fets en una declaració conjunta.

Els agents de Nules han traslladat ja la informació que tenen al jutjat, on també han aportat els vídeos dels fets. En els últims dies han circulat diversos vídeos per les xarxes socials. En un d’ells s’aprecia com un grup increpa els responsables d'un local de restauració de Nules i també la Policia Local quan se'ls demana el certificat covid.

Intervenció dels agents

En un altre vídeo es veu com una dona es nega a posar-se la mascareta i a mostrar el certificat covid en un local de Borriana davant la Policia Local, que havia acudit a la telefonada dels responsables del local.

Per la seua banda, fonts de l'Ajuntament de Borriana han precisat que sí que tenen constància d'alguna actuació policial amb persones que es negaven a posar-se la mascareta en algun local de restauració, però que desconeixen si té alguna cosa a veure amb el mateix grup.

També et pot interessar

stats