Un grup de veïns de Nules amenacen els hostalers que exigeixen el certificat covid

“Si no m’atens perquè no t’ensenye el passaport covid, vindrem 50 persones i us denunciarem”. Un vídeo gravat per ells mateixos mostra les amenaces

Un grup de veïns de Nules amenacen els hostalers que exigeixen el certificat covid
02 de gener 2021 - 20:42

Un grup de veïns de Nules ha amenaçat de denunciar els propietaris de bars del municipi en cas que es neguen a atendre persones que no mostren el certificat covid. Les amenaces les han registrades en un vídeo que ells mateixos han gravat i han difós per un grup de Telegram. 

“No ens tractareu com a gossos per molt que vulgueu normalitzar-ho”. És la frase amb què tanca la gravació que segueix el recorregut, que aquesta agrupació  —que es denomina a si mateixa Acción Burriana-Nules—, fa bar per bar. La persona portadora del mòbil que grava les imatges és qui actua de portaveu: “Hui hem vingut a informar, després actuarem”, explica als propietaris després d’entregar-los uns fulls en què, segons diu, s’explica “la solució” contra l’exigència del passaport covid.  

En el vídeo es poden apreciar que algunes propietàries tracten de fer entendre als interlocutors els seus motius per a complir la normativa covid vigent: “Treballe de cara al públic”, explica una d’elles. “Jo us entenc, però jo visc d’això, menge d’això”, explica una altra mentre assenyala la barra del seu negoci. 

En escoltar les argumentacions, el veí amenaça de denunciar els propietaris que exigeixen el certificat covid. “Si no m'atens, vindrem ací –15, no– 50 persones a demanar-te el llibre de reclamacions, et denunciarem a l'agència de protecció de dades, et denunciarem al jutjat”, li adverteix a una de les restauradores. 

Els propietaris que han patit les amenaces han declarat que interposaran una denuncia a la Guàrdia Civil la pròxima setmana. 

Ivan Esteban, portaveu de Compromís per Nules, ha condemnat els fets i ha mostrat el seu suport als restauradors afectats: “Volem que aquesta situació s’investigue, i volem donar suport a tots els comerços, locals d’hostaleria i policia, i especialment a aquelles persones que han rebut aquestes amenaces”.

À Punt ha volgut contactar amb l’alcalde de Nules, però no ha volgut fer declaracions. 

El certificat covid van començar a demanar-lo fa un mes als bars i restaurants de més aforament i es va ampliar el 20 de desembre a tota la restauració i establiments on es bega o menge, i als gimnasos. La normativa obliga els propietaris de la Comunitat Valenciana a exigir aquest document als clients abans d’entrar a l’establiment.

També et pot interessar

stats