El certificat covid s'estén a tota la restauració, establiments on es bega o menge, i en els gimnasos

La comissió interdepartamental de la Generalitat acorda ampliar l'exigència del passaport covid davant el fort repunt dels contagis

Noves mesures contra l'expansió de la covid
Noves mesures contra l'expansió de la covid / À Punt

La comissió interdepartamental de la Generalitat ha acordat ampliar els espais on s'exigirà el passaport covid a cinemes, sales de festeres, teatres, gimnasos i centres recreatius per a majors, també a l'exterior de les terrasses i en tots els locals de restauració de qualsevol l'aforament. Així ho ha explicat aquest dilluns en roda de premsa el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Les mesures entraran en vigor en el moment que siguen acceptades per TSJ i estaran vigents fins a finals de gener, ha detallat el president.

Puig ha deixat clar que, en qualsevol cas, la situació pandèmia no és comparable amb moments anteriors, gràcies a la vacunació. L'elevada vacunació suposa menys mortalitat i menys hospitalitzacions. El president ha valorat la responsabilitat general i el paper dels pares en la vacunació dels més menuts. També ha fet una crida a avançar en la vacunació de les terceres dosi. l'entrada en vigor del certificat covid ha multiplicar per cinc la xifra dels que es vacunen per primera vegada. I ja s'han superat els nou milions de dosi administrades en la Comunitat Valenciana.

Puig ha demanat "trellat i sentit comú" per a evitar que la pandèmia es desboque i sobretot en dies assenyalats com és cas de Nadal. Ha reiterat l'ús de la mascareta, la ventilació i limitar els contagis no necessaris. "Els contagis es produïxen en espais de confiança", ha deixat clar al llarg de la seua intervenció. "Són festes, però no estem per a festes", ha dit el president.

La Comunitat Valenciana va marcar, a partir de la matinada del 4 de desembre, l'obligatorietat de mostrar aquest document per a poder accedir a determinats espais, fonamentalment d'oci i restauració, però també en visites a hospitals i residències. Una decisió que caducava el 3 de gener i que ara s'ha ampliat.

Pla per a accelerar la vacunació

El Consell també ha emfatitzat que durant les pròximes setmanes s'agilitzarà la vacunació. Puig ha detallat que es posaran en marxa 42 punts de vacunació estables amb cita prèvia per SMS o per telèfon. Els punts estaran a llocs com ara poliesportius, llars de jubilats o espais adjunts als hospitals. Un total de 147 equips de vacunació ajudaran a descongestionar l'atenció primària i accelerar "al màxim" la vacunació. 

El president també ha dit que es potenciaran els punts de vacunació sense cita prèvia, sobretot per a primeres i segones dosis. Aquesta setmana s'instal·laran 23 punts mòbils en funcionament.

Preguntat per si la Comunitat Valenciana estaria oberta a aplicar mesures més restrictives com estan fent territoris com Catalunya o Balears, el president del Consell considera que la Comunitat Valenciana té una vacunació de vora el 99%, el que fa que no tinguen sentit algunes d'aquestes iniciatives. 

També et pot interessar