Sanitat Universal posa en marxa una nova aplicació per a validar el certificat covid

Aquest nou lector QR ofereix la possibilitat de descarregar-lo en el mòbil i utilitzar-lo sense necessitat de connexió a internet

Una persona mostra el seu certificat covid en un restaurant
Una persona mostra el seu certificat covid en un restaurant / Europa Press

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha posat en marxa una nova aplicació de lector QR GVA que permet, de manera senzilla i àgil, validar el certificat covid digital de la Unió Europea.

Fins ara les validacions dels certificats es realitzaven amb una app desenvolupada a Luxemburg, que es pot descarregar en App Store o Play Store. Ara, Sanitat Universal ha creat una nova aplicació, que es descarrega accedint al web, i ofereix la possibilitat d'instal·lar-la en un dispositiu mòbil i utilitzar-la sense necessitat d'estar connectat a internet.

La finalitat és facilitar la lectura ràpida i segura dels certificats covid-19 de la UE, i atendre així les necessitats del personal de l'àmbit de la restauració i d'altres llocs on s'exigeix el certificat per a poder accedir.

D'aquesta manera, l'usuari únicament ha de descarregar-se aquesta aplicació en el seu dispositiu mòbil, i una vegada ja dispose del lector QR, ja no necessita connectar-se a Internet per a validar els certificats covid. Només serà necessària la connexió per a actualitzar a noves versions.

Per a això, Sanitat Universal ha elaborat la guia ràpida sobre validació del certificat covid, que ha posat a la disposició dels usuaris i usuàries en la pàgina web. En aquesta guia s'explica com ha de descarregar-se l'aplicació, així com la importància de configurar la càmera i quines dades ofereix la lectura del codi QR.

També et pot interessar

stats