Puig sobre les amenaces als restauradors: “Defendrem els qui defenen la legalitat”

Els empresaris de l’oci nocturn afirmen sentir-se pressionats pels controls policials i demanen el mateix zel amb “el botellot, els pisos i les festes clandestines”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, al centre, en la reunió que ha tingut aquest matí amb els representants de l'oci nocturn
El president de la Generalitat, Ximo Puig, al centre, en la reunió que ha tingut aquest matí amb els representants de l'oci nocturn / À Punt NTC

Màxim suport als restaurants i als llocs d'oci que estan sent amenaçats, com ha passat a Nules, quan sol·liciten a la clientela el certificat covid. Aquesta ha sigut la consigna que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha transmés a la patronal de l’oci nocturn, amb la qual s’ha reunit aquest dimecres per a fer un seguiment de la implantació del certificat covid en aquests locals. “Defendrem als qui defenen la legalitat”, ha remarcat el cap del Consell en referència als restauradors amenaçats.

Els empresaris de l’oci nocturn, per la seua banda, han denunciat sentir-se pressionats per aquells que s’oposen a mostrar el certificat covid, però també pels controls policials. Han denunciat la falta d’empatia.

El suport de la Generalitat al sector de la restauració i l'oci, com ha expressat Puig, passa per “garantir la seguretat a tots els professionals de l’hoteleria que exigeixen el compliment d’una norma” i “als policies agredits verbalment pels negacionistes”. El suport al qual es referia el president també contempla, com ha manifestat el cap del Consell, la col·laboració amb la Fiscalia si es consideren delicte les coaccions que han patit alguns restauradors.

Aquest dimecres es coneixia que la Policia Local de Nules ja ha traslladat al jutjat les amenaces i les coaccions que han patit alguns establiments hotelers perquè es determine si són constitutius de delicte.

Puig ha afegit que la Generalitat “donarà suport, amb totes les garanties a les persones que estan sent interpel·lades violentament per persones que tenen dret a pensar el que vulguen, però no a obstaculitzar el compliment de la llei” en al·lusió als incidents que estan vivint alguns restauradors de Nules i Borriana en ser amenaçats per un d’un grup de clients que es nega a mostrar el certificat covid quan li’l requereixen per a accedir al local.

“Donarem la major cobertura possible a la gent que està fent tot el possible perquè es complisca la normativa”, ha afegit sense concretar més en què consistirà aquest suport.

Per la seua banda, des de Fotur, la Federació de Locals d’Oci de la Comunitat Valenciana, lamenten l’excés de zel que està tenint l’administració amb els seus establiments i que deriven en continues inspeccions policials.

“Continuen acudint als nostres locals amb molt d’èmfasi i fermesa. Volem complir les lleis i les mesures higienicosanitàries, però que aquest ímpetu policial també ha d'existir amb el botellot, els pisos i les festes clandestines”, denunciava Víctor Pérez, president de Fotur. 

També et pot interessar

stats