La Fiscalia denuncia Cristina Seguí per difondre un vídeo sobre les menors víctimes d'una presumpta violació múltiple a Burjassot

El ministeri públic considera que els fets podrien ser constitutius d'un delicte contra la intimitat o un delicte d'odi

L'exdirigent de Vox i presidenta de l'associació Gobierna-te Cristina Seguí en una imatge d'arxiu
L'exdirigent de Vox i presidenta de l'associació Gobierna-te, Cristina Seguí, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Fiscalia Provincial de València ha denunciat a l'exdirigent de Vox i presidenta de l'associació Gobierna-te, Cristina Seguí, per la publicació i difusió d'un vídeo en les xarxes socials sobre les menors víctimes de la presumpta agressió sexual suposadament comesa per cinc adolescents d'entre 15 i 17 anys el mes de maig a Burjassot. La secció de delictes d'odi de la Fiscalia de València, que dirigeix Susana Gisbert, va obrir diligències d'investigació contra Seguí per l'assumpte

El ministeri públic ha formulat ara la denúncia davant del jutjat d'instrucció degà de València perquè la remeta al jutjat d'instrucció que li corresponga per torn de repartiment, a fi que incoe el procediment oportú. Segons recull l'escrit de Fiscalia, del qual es fa ressò Europa Press, els fets denunciats podrien ser constitutius d'un delicte contra la intimitat, tipificat en els articles 197 i següents, o un delicte d'odi, recollit en l'article 510.1 del Codi Penal.

Cristina Seguí va publicar en els seus comptes de Twitter i Telegram un vídeo en el qual les xiquetes de 12 i 13 anys suposadament agredides sexualment parlaven dels fets amb una amiga, també menor. El clip va assolir una enorme difusió, botant de les xarxes socials als grups de WhatsApp.

Cinc menors, d'entre 15 i 17 anys, van ser arrestats i posats a la disposició de la Fiscalia de Menors per la seua presumpta implicació en l'agressió sexual. El ministeri públic va reclamar l'internament de quatre d'ells en règim tancat, però el jutjat va ordenar la llibertat vigilada amb ordes d'allunyament, una decisió a què ha recorregut la Fiscalia.

També et pot interessar

stats