La Fiscalia demana dos anys i mig de presó per a Rubiales pel bes no consentit a Jenni Hermoso

El ministeri públic sol·licita, a més, que l'expresident de l'RFEF indemnitze amb 50.000 euros a la jugadora pel bes i que, amb la resta d'acusats, la indemnitze amb altres 50.000 euros per les presumptes coaccions

Luis Rubiales i la seua advocada, Olga Tubau
Luis Rubiales i la seua advocada, Olga Tubau / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
27 de març 2024 - 14:59 Actualitzat: 27 de març 2024 - 16:03

La Fiscalia sol·licita una pena de dos anys i mig de presó per a l'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales pels delictes d'agressió sexual i coaccions en la causa oberta sobre el bes no consentit a la futbolista Jenni Hermoso el passat 20 d'agost a Sidney. El ministeri públic demana, a més, que l'expresident de l'RFEF indemnitze amb 50.000 euros a la jugadora pel bes i que, amb la resta d'acusats, la indemnitze amb altres 50.000 euros per les presumptes coaccions.

En una resolució feta pública el 25 de gener, el jutge de l'Audiència Nacional Francisco de Jorge va proposar, després de les investigacions i tràmits previs, jutjar Rubiales per aquest polèmic gest, denunciat per la jugadora després de la final del Mundial femení d'agost a Austràlia i captat per les càmeres de televisió. El magistrat considerava que el bes "no va ser consentit" i que l'exdirigent federatiu va actuar de manera "unilateral i per sorpresa". En l'escrit assegurava també que "les pressions a les quals es va sotmetre la jugadora li crearen una situació d'ansietat i estrés intens".

A més de Rubiales, el magistrat De Jorge també plantejava enviar a juí el director esportiu de la selecció masculina, Albert Luque; l'exentrenador de la selecció femenina Jorge Vilda i l'exresponsable de màrqueting de l'RFEF Rubén Rivera per les pressions posteriors a què es va sotmetre la jugadora i el seu entorn amb l'objectiu que ella manifestara públicament que havia consentit el bes i declarara a favor de Rubiales en la investigació judicial. Hermoso es va negar a aquestes demandes. El magistrat de l'Audiència Nacional sosté que podria haver existit una acció concertada entre els tres, acordada amb Rubiales, "per a doblegar la voluntat" de la futbolista "i aconseguir que accedira a gravar un vídeo en el qual diguera que el bes havia sigut consentit”.

Així, l'instructor conclou que les diligències practicades donaven indicis suficients de la comissió dels fets que podrien acabar en un judici oral davant d'un òrgan encarregat i que, finalment, podrien ser considerats com un delicte i ser penats. Tot i això, no especifica en la interlocutòria per quins delictes se l'hauria de jutjar perquè, segons explica, en aquest moment només es limita a confirmar que hi ha indicis suficients contra ell. Hauran de ser les acusacions, entre les quals està la Fiscalia, les que hauran de concretar per quins delictes exerceixen l'acció contra els investigats.

El ministeri públic va querellar-se contra Rubiales a l'Audiència Nacional per delictes el passat 8 de setembre, a penes tres setmanes després del reprovat bes a Jenni Hermoso. La tinenta fiscal Marta Durántez va redactar un escrit en què considerava que l'actuació de l'exdirigent de l'RFEF no va ser consentida i, per tant, pot ser constitutiva d'un delicte d'agressió sexual i d'un altre de coaccions per la pressió que va patir la jugadora i el seu entorn després de l'episodi. Dos dies més tard i després de setmanes atrinxerat en el càrrec, Rubiales va acabar dimitint de la presidència de l'RFEF per les pressions de molts sectors de la societat i la classe política.

L'exdirigent federatiu, actualment a la República Dominicana, està investigat en una altra causa judicial per contractes irregulars tancats quan estava al capdavant de l'RFEF i no té intenció de tornar a Espanya fins al pròxim 6 d'abril. Aquesta operació, executada per la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, va esclatar fa només una setmana i intenta esclarir si s'han comés delictes relacionats amb la corrupció en els negocis, l'administració deslleial i el blanqueig de capitals en contractes vinculats amb l'organisme rector del futbol espanyol dels últims cinc anys. El dispositiu policial s'ha saldat fins ara amb diversos registres a localitzacions com la seu de l'RFEF a Las Rozas o a l'estadi de La Cartuja de Sevilla, seu de les últimes edicions de la final de la Copa del Rei. També destaca la casa que té Luis Rubiales a Granada. A més a més es va detindre diverses persones, entre elles l'exassessor jurídic de Rubiales, Tomás González Cueto, i els directors de Serveis Jurídics i de Recursos Humans de la Federació, Pedro González Segura i José Javier Giménez. Tots han quedat provisionalment en llibertat mentre avança la causa, que s'ha declarat secreta.

També et pot interessar

stats