Luis Rubiales serà detingut quan torne a Espanya

La Guàrdia Civil ha escorcollat la Federació Espanyola de Futbol, així com altres domicilis i entitats

L'expresident de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales
L'expresident de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha registrat aquest dimecres la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) en una investigació relacionada amb suposats contractes irregulars en els últims cinc anys.

Dins d'aquesta operació, els agents de l'UCO han dut a terme diversos registres i detencions en diverses províncies espanyoles. Una de les detencions que ja han tingut lloc ha sigut la de l'exassessor jurídic de Luis Rubiales, Tomás González Cueto. A més, hi ha altres 6 detinguts i 5 més investigats.

Concretament, els agents investiguen presumptes delictes relacionats amb la corrupció en els negocis, l'administració deslleial i el blanqueig de capitals.

Però dins d'aquesta operació, el més noticiable és el fet que també hi ha una ordre de detenció contra l'expresident de la Federació. No obstant això, ara mateix es troba a la Rqepública Dominicana. Així, Rubiales s'espera que torne voluntàriament en les pròximes hores. En cas de no fer-ho, s'arbitrarien noves mesures com podria ser el fet d'emetre una ordre de detenció internacional.

Entre els escorcolls que ha realitzat la UCO, està la casa que té a Granada Luis Rubiales.

El jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Majadahonda és el que va començar a investigar el contracte per al trasllat de la Supercopa a l'Aràbia Saudita signat per Rubiales, amb l'empresari i exfutbolista Gerard Piqué.

També et pot interessar

stats