El jutge envia Rubiales a juí pel bes no consentit a Jenni Hermoso

L'Audiència Nacional vol seure també en el banc dels acusats l'exseleccionador Jorge Vilda; el director esportiu de la selecció masculina, Albert Luque, i un altre alt càrrec de la RFEF per pressions a la futbolista

L'expresident de l'RFEF, Luis Rubiales
L'expresident de l'RFEF, Luis Rubiales

Luis Rubiales està més a prop de seure al banc dels acusats pel bes no consentit a la futbolista Jenni Hermoso. El jutge de l'Audiència Nacional Francisco de Jorge ha proposat, després de les investigacions i tràmits previs, jutjar l'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per aquest polèmic gest, denunciat per la jugadora després de la final del Mundial femení d'agost a Austràlia i captat per les càmeres de televisió. El magistrat considera que el bes "no va ser consentit" i que l'exdirigent federatiu va actuar de manera "unilateral i per sorpresa".

En una resolució, recollida per Europa Press, el titular del jutjat central d'instrucció número 1 assegura que "les pressions a les quals es va sotmetre la jugadora li crearen una situació d'ansietat i estrés intens".

A més de Rubiales, el magistrat De Jorge també proposa enviar a juí el director esportiu de la selecció masculina, Albert Luque; l'exentrenador de la selecció femenina Jorge Vilda i l'exresponsable de màrqueting de la RFEF Rubén Rivera per les pressions posteriors a què es va sotmetre la jugadora i el seu entorn amb l'objectiu que ella manifestara públicament que havia consentit el bes i declarara a favor de Rubiales en la investigació judicial. Hermoso es va negar a aquestes demandes.

El magistrat de l'Audiència Nacional sosté que podria haver existit una acció concertada entre els tres, acordada amb Rubiales, "per a doblegar la voluntat" de la futbolista "i aconseguir que accedira a gravar un vídeo en el qual diguera que el bes havia sigut consentit”.

Així, se suma a la tesi de la Fiscalia per a dibuixar el relat dels fets que ocorregueren aquell 20 d'agost del 2023 durant la cerimònia de lliurament de trofeus posterior a la victòria de la selecció femenina del Mundial a Sidney. De Jorge ha conclòs que Rubiales va "besar als llavis" de manera "sorprenent i inesperada" la campiona mundial, mentre li subjectava el cap amb les dues mans. També accepta la versió de la jugadora, que durant tota la investigació judicial ha mantingut que no va adonar-se de les intencions del seu superior i que no li va donar consentiment, perquè no va tindre temps de reaccionar. Segons el relat de l'instructor, al principi ella va intentar restar importància a l'ocorregut i continuar "celebrant el triomf històric", però a mesura que passaven les hores "l'eufòria va convertir-se en malestar i en un sentiment d'haver sigut ofesa". Aquest sentiment "va augmentar amb les pressions de Rubiales i del seu cercle perquè públicament manifestara que el bes havia sigut consentit".

Després de dies atrinxerat en el càrrec i tenint en compte l'escàndol i l'allau de crítiques rebudes des de molts sectors de la societat i la classe política, Rubiales va acabar dimitint del càrrec en l'RFEF. L'instructor l'investigava pels delictes d'agressió sexual i coaccions, mentre que a la resta d'encausats els imputava només coaccions. Ara ha conclòs que les diligències fetes prèviament donen indicis suficients de la comissió dels fets que podrien acabar en un judici oral davant d'un òrgan encarregat i que, finalment, podrien ser considerats com un delicte i ser penats. Tot i això, no especifica en l'auto per quins delictes se l'hauria de jutjar perquè, segons explica, en aquest moment només es limita a confirmar que hi ha indicis suficients contra ell. Ara són les acusacions les que hauran de concretar per quins delictes exerceixen l'acció contra els investigats.

També et pot interessar

stats