Jennifer Hermoso ratifica al jutge que el bes de Rubiales no va ser consentit i l'assetjament patit després

La futbolista estava citada el 28 de novembre, però la defensa de l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol en demanà l'ajornament

La futbolista Jennifer Hermoso atén els mitjans de comunicació després de declarar en l'Audiència Nacional

La jugadora de la selecció espanyola Jennifer Hermoso, campiona en el Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda del 2023, ha confirmat davant del jutge la denúncia interposada pel bes que l'expresident de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales li va fer durant les celebracions del títol. Ha assegurat al magistrat que no va ser consentit i ha denunciat que després va ser víctima d'un assetjament perquè eixira públicament en defensa de l'aleshores dirigent federatiu.

La futbolista ha acudit aquest dimarts a l'Audiència Nacional, on estava citada per a declarar davant del jutge instructor que Rubiales pels presumptes delictes d'agressió sexual i coaccions arran del bes en la boca que li va plantar a Hermoso en el lliurament del trofeu posterior al partit celebrat el 20 d'agost. La denunciant ha arribat a les dependències d'aquest tribunal especial acompanyada del seu advocat Ángel Chavarría i del seu representant.

Com s'esperava i en línia amb la declaració que ja va prestar davant de la Fiscalia, la jugadora ha ratificat la versió dels fets que ha mantingut des del principi. El testimoni és una diligència clau en el marc de la causa, que ja ha encarat la recta final en l'Audiència Nacional. Segons han apuntat fonts jurídiques, la campiona mundial ha afirmat que el bes "va ser inesperat i en cap moment consentit" i que després, tant en el vol de tornada a Espanya com en l'estada posterior a Eivissa, els investigats l'"assetjaren" de manera constant, cosa que "va alterar la seua vida normal" i li va provocar "una situació de desassossec i tristesa".

Cal recordar que el titular del jutjat central d'instrucció número 1, Francisco de Jorge, la va citar inicialment perquè declarara com a testimoni el passat 28 de novembre, però dos defenses –entre elles les de Rubiales– en van sol·licitar l'ajornament en coincidir-los amb altres processos judicials.

La jugadora ja va declarar davant de la tinent fiscal de l'Audiència Nacional, Marta Durántez, abans que s'incoaren diligències. Llavors, la jugadora va defensar que no es va sentir respectada. "M'estaven sotmetent a alguna cosa que jo en cap moment vaig buscar ni vaig fer per a trobar-me amb aquella situació", va revelar.

En la declaració davant de Fiscalia la jugadora de futbol va narrar el moment en el qual va rebre el bes de Rubiales després que Espanya guanyara el Mundial femení. Segons el seu relat, es va abraçar amb Rubiales i va afirmar: "La que hem embolicat". Després, l'expresident de l'RFEF va pegar un bot sobre ella i li va comentar: "Aquest Mundial l'hem guanyat gràcies a tu".

"No m'ho esperava", va dir a la fiscal

"El següent ja va ser les seues mans al meu cap i ja ací no vaig escoltar res més. Em vaig veure amb el bes en la boca i ja directament vaig baixar a la tarima amb les meues companyes", va rememorar Hermoso a preguntes de la fiscal. "Ni m'ho esperava", va afegir l'esportista. En aquest punt, la futbolista va recordar que la victòria del Mundial va ser un "fet històric" que va costar "la vida aconseguir-lo''.

"En cap moment em podia esperar que passara al final una cosa així [...] En una persona de confiança crec que ningú s'esperaria que usara aquell moment per a fer una cosa així, per molt espontani que fora", va retraure Hermoso, que també va explicar que quan va baixar de la tarima va contar el que havia passat amb Rubiales a les seues companyes d'equip Alèxia Putellas i Irene Paredes.

Rubiales: una mostra d'afecte consentida

Davant del jutge, Rubiales va defensar que el bes va ser una "mostra d'afecte" que es va produir de manera "natural", a la llum de "milions d'ulls" i que va ser "amb consentiment". A preguntes de l'advocat d'Hermoso, va asseverar que es tractava d'una "celebració totalment extraordinària", que va preguntar a la jugadora abans de fer-li el bes i que va ocórrer "amb consentiment".

"Sí que li vaig preguntar abans, com no l'he de respectar?", va respondre a la pregunta de si considerava que havia respectat la jugadora en besar-la en la boca, per a després apuntar que Hermoso després d'aquell episodi "se'n va anar morta de riure" i pegant-li "dos colps en el costat".

També et pot interessar

stats