Rubiales tornarà a Espanya el 6 d'abril i diu estar "a disposició plena" de la justícia

L'expresident de l'RFEF està investigat en el marc d'una causa oberta per presumptes contractes irregulars de l'organisme

Rubiales, aquest divendres a l'Audiència Nacional
Rubiales, a l'eixida de l'Audiència Nacional després de declarar pel bes no consentit a la futbolista Jenni Hermoso / Fernando Alvarado (Efe)

La defensa de l'expresident de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, que actualment està a la República Dominicana, ha comunicat a la jutgessa que l'investiga per presumptes contractes irregulars tancats quan estava al capdavant de l'organisme federatiu que tornarà a Espanya el pròxim 6 d'abril i que està "a plena disposició" del jutjat.

L'escrit de l'advocat de Rubiales, al qual ha tingut accés EFE, es va presentar fa unes setmanes, poc després d'esclatar l'operació de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil que intenta esclarir si s'han comés delictes relacionats amb la corrupció en els negocis, l'administració deslleial i el blanqueig de capitals en contractes vinculats amb l'RFEF dels últims cinc anys.

El dispositiu es va saldar per ara amb diversos registres en localitzacions com la seu de la Federació Espanyola de Futbol a las Rozas, o a l'estadi de la Cartuja de Sevilla, seu de les últimes edicions de la final de la Copa del Rei. També destaca la casa que té Luis Rubiales a Granada.

També hi ha hagut diverses detencions. Entre aquests es troba l'exassessor jurídic de Rubiales, Tomás González Cueto o els directors de Serveis Jurídics i de Recursos Humans de la Federació, Pedro González Segura i José Javier Giménez. A més, hi ha quatre detinguts més, una orde de detenció sobre l'exdirigent federatiu i cinc persones més investigades.

També et pot interessar

stats