La Fiscalia admet la pròrroga de les restriccions que demana la Generalitat en 68 municipis

Ara cal el vistiplau de la sala contenciosa perquè s’implante el toc de queda nocturn i la limitació de les reunions a una desena de persones

Passeig de la Malva-rosa de València, buit de gent pel toc de queda
Passeig de la Malva-rosa de València, buit de gent pel toc de queda, en una imatge de fa uns dies / À Punt NTC

La Fiscalia Superior de la Comunitat Valenciana ha donat el vistiplau a les restriccions plantejades pel Consell al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), tant a la pròrroga de les ja existents com a altres de noves. El Consell ha sol·licitat el toc de queda nocturn en 68 municipis i limitar a una desena de persones les que es poden reunir en aquestes mateixes poblacions. 

Ara haurà de ser la sala contenciosa de l'alt tribunal valencià la que es pronuncie sobre la legalitat d'aquestes restriccions, com és preceptiu.

La Generalitat va sol·licitar dimecres passat al TSJCV la pròrroga de les restriccions derivades de la pandèmia en 68 municipis fins al 6 de setembre, la qual cosa suposaria que aquelles localitats afectades i que celebren les festes patronals, encara que siga en una versió reduïda, o les Falles, haurien de complir també aquestes restriccions. 

Les restriccions actualment vigents al territori comprenen el toc de queda entre la 1 i les 6 del matí en 77 municipis, així com la limitació a un màxim de deu persones en reunions en domicilis i en espais d'ús privat i d'ús públic, tant en interiors com a l'aire lliure.

La nova petició del Consell al TSJCV contempla que la limitació d’una desena de persones en les reunions socials siga efectiva únicament en els 68 municipis amb més risc de contagis.

També et pot interessar

stats