El Consell demana aval al TSJ per a prorrogar el toc de queda però el rebaixa a 68 municipis

Si l'alt tribunal hi dona llum verda, la restricció de la mobilitat nocturna s'estendrà fins després de les Falles

Un cotxe circula per una avinguda de València després de les deu de la nit, quan ja estava decretat el toc de queda / Kai Försterling (Efe).jpg
Un cotxe circula per una avinguda de València durant el toc de queda, en una imatge d'arxiu / Kai Försterling (Efe)

El govern valencià ha sol·licitat autorització al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per a prorrogar el toc de queda nocturn, però redueix a 68 el nombre de municipis afectats, segons ha pogut saber À Punt NTC. En aquestes poblacions també s'ha demanat limitar les reunions socials a un màxim deu persones.

La petició que l'administració autonòmica ha fet arribar a l'alt tribunal suposa que en almenys nou de les 77 poblacions que actualment tenen restringida la mobilitat del veïnat entre la una i les sis de la matinada la mesura deixarà d'estar en vigor a partir del 16 d'agost. És la data en què venç l'últim paquet de mesures sanitàries contra la Covid-19 que va a acordar el Consell amb el vistiplau del TSJ, que ara haurà de decidir si avala el toc de queda en aquesta nova tanda de municipis. Es desconeix de moment si hi haurà noves incorporacions a la llista actual.

Dissabte hi ha prevista una reunió de la Mesa Interdepartamental per a analitzar l'evolució de la situació epidemiològica a la Comunitat Valenciana i decidir quines restriccions continuaran en vigor a partir de la propera setmana. 

Aquest mateix dimecres, la vicepresidenta Mónica Oltra ha assenyalat que aquest nou paquet de mesures anti-Covid, "en principi", estaria en vigor fins al 6 de setembre, just després de la celebració de les Falles ajornades de València, del dia 1 al 5. De moment estan programades amb limitacions, i diversos escenaris continuen oberts. Tot i això, ha remarcat Oltra, això no vol dir que les mesures no es puguen canviar abans en funció de la situació.

També et pot interessar

stats