El festival Medusa discrepa de l'informe que apunta a errades en l'ancoratge de les estructures

L’organització critica que no han tingut en compte totes les proves que haurien d'haver-se inclòs en l'informe

Imatge exterior de l'escenari principal del Medusa
Imatge exterior de l'escenari principal del Medusa / Natxo Francés (Efe)

L'organització del Medusa Festival de Cullera (Ribera Baixa) dissenteix del resultat d'un dels informes pericials sobre les causes tècniques del sinistre d’enguany, que conclou que va haver-hi errades en l'ancoratge de les estructures auxiliars. Amb aquesta reacció, el festival ix al pas de l'informe tècnic conegut aquest dimecres. Fonts de l'organització han assenyalat que deixaran constància del seu punt de vista durant la citació del perit que ha fet un dels informes que intenta explicar el perquè de l'accident.

En el primer dia del festival, el 13 d’agost, un jove va morir i una trentena de persones van resultar ferides per la caiguda de diverses estructures durant el vendaval que es va originar per un esclafit sec. El jove mort tenia 21 anys, i procedia de Daimiel (Ciudad Real). Desenes d'assistents —la xifra final mai s'ha concretat perquè la majoria va abandonar el recinte del festival en cotxes particulars— van haver de ser traslladats a centres hospitalaris. El desallotjament de les prop de 50.000 persones que hi havia en aquell moment a l'interior del recinte es va fer en menys de mitja hora.

La citació del perit per a ratificar el seu informe tindrà lloc dilluns que ve davant del jutjat d'instrucció número 4 de Sueca, encarregat del cas, i fins aquesta data l'organització del festival de música electrònica i urbana no farà més declaracions. Les mateixes fonts han confirmat l'existència d'un informe pericial que apunta al fet que hi havia instal·lacions que no estaven en el projecte inicial i que va haver-hi fallades en els ancoratges. No obstant això, remarquen que no estan d'acord amb el resultat de l’anàlisi perquè, pel que sembla, no ha atés tots els paràmetres i valors que havia de contemplar en el seu informe.

La direcció del festival —un dels més multitudinaris del panorama estival a Espanya— sempre ha defés que l'accident va ser imprevisible per raons meteorològiques, perquè les alertes de possibles vendavals s'havien localitzat en punts de l'interior de la província de València, no a la costa.

La pròxima edició del Medusa tindrà lloc del 9 al 14 d'agost en el mateix emplaçament dels últims anys, la zona de la platja de Cullera més pròxima a la desembocadura del riu Xúquer.

També et pot interessar

stats