L'informe tècnic conclou que va haver-hi errades en l'ancoratge de les estructures auxiliars del festival Medusa

L'anàlisi indica que va haver-hi una part del recinte “sense supervisió dels tècnics responsables”

Vídeo del VTR del Medusa Festival infomratiu
Imatge de l'escenari principal del Medusa Festival

L'informe tècnic sobre les estructures del festival de música Medusa de Cullera, en el qual va haver-hi un mort i una trentena de persones van resultar ferides quan es va produir un esclafit sec, ha conclòs que va haver-hi fallades de muntatge en els ancoratges de determinades estructures auxiliars, segons avança el diari El País

Segons el periòdic, l'estudi assenyala que la documentació del projecte d'activitat era “insuficient” perquè no es detallaven “totes les estructures considerades com a auxiliars”. Entre aquestes es trobaven els pòrtics d'alumini que deien on es trobaven els accessos als banys i els de les eixides d'emergències, que van caure durant el fenomen meteorològic. De fet, va ser una d'aquestes estructures la que va causar la mort del jove de 22 anys.

En la matinada del 13 d’agost d'enguany, durant la primera gran jornada de concerts es va generar un esclafit tèrmic, amb fortes ràfegues de vent, que van tombar diversos elements de l’estructura del recinte. Aquestes estructures van caure damunt de molts dels milers d’assistents i provocaren la mort d’un d’ells i fins a 32 persones ferides. El desallotjament del recinte per la Guàrdia Civil i l’obertura d’una investigació van obligar a cancel·lar finalment el festival. 

Segons l'informe, redactat per dos arquitectes i a petició del jutjat número 4 de Sueca, la falta de referència de les estructures auxiliars en el projecte d'activitat va suposar que es muntaren “sense supervisió dels tècnics responsables”. L'estudi també conclou, segons El País, que “els ancoratges van fallar per fallades de definició i de muntatge”. A més, la decoració de l'escenari principal tampoc es va incloure en aquest projecte d'activitat. 

L'informe tècnic fa una exhaustiva anàlisi dels pòrtics d'alumini. “Les estructures són lleugeres i resistents i estan dissenyades per a instal·lacions temporals de tota classe i en tota localització. Per tant, cal adaptar-les a les circumstàncies en les quals s'instal·len”, apunta.

També et pot interessar

stats