Falta mà d'obra en bars i restaurants de l'interior de les comarques del nord

Les bones perspectives del pont del Pilar han posat en relleu el problema de les empreses de les comarques d'interior, que estudien prendre mesures de pressió

Falta mà d'obra a Castelló / À Punt NTC
Marta García
11 d'octubre 2021 - 17:39

A les zones d'interior, els allotjaments estan pràcticament al 100% i els restaurants tenen diversos torns al complet. La relaxació de les restriccions sanitàries i el descens de contagis conviden a moure’s per la Comunitat Valenciana i han permés encarar el pont del 12 d'octubre de manera molt positiva. El problema que ara tenen damunt la taula és trobar personal per a atendre tots els visitants que hi arriben.

Com ha explicat Javi Tena, president de l'Associació d’Empresaris Turístics de Morella, "el pont es presenta molt animat. Està venint tanta gent que no tenim prou mans per a atendre’ls". Precisament, eixa és la "cara B" de les bones xifres d'ocupació. Molts establiments no troben personal per atendre tanta clientela.

Un grup de turistes visita Morella
Un grup de turistes visita Morella / À Punt NTC

Als bars, als restaurants i als hotels els falta personal de sala, també de cuina i de neteja; una situació que preocupa al sector empresarial, com ha explicat Daniel Adell. El xef del restaurant Casa Roque, Carlos Gutiérrez, ha dit que: "el que fem és intentar donar el millor servei amb la gent que tenim".

Joaquín Deusdad, president de l’Associació de Turisme Rural Temps, ha anunciat que el sector estudia prendre mesures de pressió perquè es conega que al món rural hi ha faena

I no només falten professionals en l'hoteleria, sinó que "també fa falta mà d’obra en la ramaderia i la construcció, entre altres sectors", ha explicat Javi Tena. La pitjor conseqüència és que alguns negocis han hagut de tancar. Joaquín Deusdad, president de l’Associació de Turisme Rural Temps, ha explicat que el sector estudia prendre mesures de pressió.

Aquesta problemàtica està molt lligada a la despoblació i als obstacles per a accedir a serveis bàsics o vivenda de llarga estada. Els empresaris fan una crida per a trencar l'estereotip que al món rural no hi ha faena.

També et pot interessar

stats