Les falleres d’Alboraig, que enguany celebren la seua primera plantà, han acudit a la mascletà de València amb una 'torta tajá' típica del poble

Aquest divendres han sigut les dues falleres majors de València juntament amb dues de la Cort d'Honor les que han donat permís al pirotècnic per a començar la mascletà 

Les falleres d'Alboraig han acudit a la mascletà amb una torta tajà del poble / À Punt Mèdia
03 de març 2023 - 15:49

Aquest divendres ha tingut de tot per a la mascletà: des de la 'torta tajá' que ha portat a la plaça de l'Ajuntament la comissió fallera d'Alboraig, fins a les múltiples veus que han donat el permís per a començar l'espectacle pirotècnic. I és que hui dues falleres de la Cort han acompanyat les dues falleres majors. Com a comentarista d'excepció, hi ha estat la pirotècnica Reyes Martí.

En primera línia de mascletà han estat les falleres d’Alboraig, que com han explicat a À Punt, enguany acullen la seua primera plantà, una festa que han de celebrar abans de Sant Josep perquè en aquesta data tots els músics es trobaran al Cap i Casal. La comissió fallera ha anat a l'ajuntament amb una 'torta tajá', com han afirmat, "que ens ha preparat Cheli". Així ho explicava una de les falleres que portava aquesta coca, que decorada amb cansalada, pebre i llonganisses, mostrava a la periodista Berta Báidez.

Com ha contat la presidenta de la falla d'Alboraig, "ahir dijous vam fer la plantà, demà farem l'ofrena i diumenge cremarem la falla". I ha afegit en to d'humor: "Com que som l'única falla, ens emportem tots els premis".

Les dues falleres majors i altres dues de la cort d'honor han donat permís al pirotècnic
Les dues falleres majors i altres dues de la cort d'honor han donat permís al pirotècnic / À Punt Mèdia

Amb un oratge molt faller

Amb puntualitat i acompanyada d’un oratge molt faller —entre els 12 i 15 graus— la pirotècnia Pibierzo ha ensordit la plaça de l’Ajuntament. Els pirotècnics, vinguts de Villaverde de la Abadía (Lleó), han llançat una de les mascletaes més llargues d’enguany, de set minuts de duració. Pibierzo ha volgut superar l’espectacle que va oferir l’any passat.

Com ha dit Reyes Martí: “les mascletaes de Pibierzo no defrauden mai”. I com ha descrit la pirotècnica valenciana, “ha tingut un joc de traques per a començar, i els tres primers minuts han sigut molt bonics”. Pibierzo, que ha utilitzat 106,55 kg de pólvora, ha fet una traca valenciana i un digital de trons, amb terratrémol final i part aèria, amb un colp sec de tro que ha fet tremolar la plaça de l’Ajuntament.

I la novetat d’enguany és que el públic pot valorar les mascletaes. Des del mòbil es pot votar mitjançant un QR que hi ha a la pantalla, amb el qual pot marcar entre una i cinc manetes. I així coneixem quines són les mascletaes que més agraden al públic. I per a compartir en xarxes, utilitza l'etiqueta #Mascletà, acompanyada del número corresponent cada dia. Hui, per exemple, hem gaudit de la #Mascletà3  

Reyes Martí ha comentat la mascletà d'aquest divendres
Reyes Martí ha comentat la mascletà d'aquest divendres / À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats