Facua denuncia el festival Zevra de Cullera per imposar pagaments extra als assistents

Qüestionen que s’impedisca entrar amb menjar i beguda, que es cobre per reaccedir al recinte i que s’haja de pagar per poder tornar els diners sobrants de les polseres

Actuació de Nicky Jam durant l'edició d'enguany del Zevra
Actuació de Nicky Jam durant l'edició d'enguany del Zevra / Instagram: @zevrafestival

Facua Comunitat Valenciana ha denunciat a la promotora del festival Zevra de Cullera (Ribera Baixa) per imposar un pagament extra per a poder entrar i eixir del recinte lliurement, impedir entrar amb menjar i beguda, i cobrar tres euros per a tornar els diners sobrants de les polseres, l’única forma de pagament possible en la celebració.

Segons informa aquest dilluns l’associació en un comunicat, la denúncia ha sigut dirigida al Servei d'Espectacles i Establiments Públics de la Generalitat contra Dosel Music Cullera AIE, promotora del Zevra Festival, celebrat del 21 al 24 de juliol.

L'organització de consumidors assenyala que l'empresa organitzadora va imposar una clàusula de "reaccés no permés" si no es pagaven 15 euros per un dia o 30 euros per a les tres jornades del festival, una mesura que se sustenta "exclusivament en criteris economicistes", amb la qual la promotora del festival buscava "el seu enriquiment de manera il·lícita". Segons el parer de Facua, aquest fi no està justificat, perquè si les entrades i eixides del recinte pogueren afectar el normal desenvolupament de l'espectacle o suposar un problema de seguretat, en cap cas es permetria el reaccés.

Facua també qüestiona que la promotora va establir un termini de només quatre dies per a tornar, previ pagament de tres euros, els diners sobrants de la polsera, l'únic mètode de pagament vàlid durant el festival per a pagar la beguda, el menjar del càmping i articles de promoció comercial. Aquesta mesura, assenyala, atempta contra l'article 60 del Reial decret legislatiu 1/2007, que exposa que "l’empresariat no podrà facturar als consumidors i usuaris, per l'ús de determinats mitjans de pagament, càrrecs que superen el cost que suporta l'empresari per l'ús de tals mitjans".

Respecte a la imposició d'un termini de només quatre dies per a sol·licitar la devolució dels diners sobrants de les polseres i la prohibició d'entrar amb menjar i beguda de l'exterior, el considera "completament abusiu", i per tot això exigeix que la Generalitat òbriga expedient sancionador per vulneració de la normativa vigent en matèria de consum.

També et pot interessar

stats