Facua adverteix que és il·legal impedir l'entrada de menjar i beguda als festivals

Animen els consumidors i consumidores a denunciar-ho en els òrgans autonòmics competents

Els preus per la beguda i el menjar dins dels festivals són desorbitats / À Punt NTC

L’associació de consumidors Facua denuncia que requisar la beguda o el menjar en entrar en un festival de música és una pràctica il·legal i abusiva. De fet, l’any passat denunciaren més de 20 festivals i enguany ja n’han denunciat 6, entre els quals, el Pirata Beach Fest de Gandia. 

Rubén Sánchez, secretari general de Facua, explica que el dret d’admissió és només per a qüestions de seguretat i, per tant, impedir l’accés a algú perquè porta menjar o beguda de fora “és una pràctica contrària a la legislació”.

Però malgrat això, no deixar passar ni menjar ni beguda de fora dins del recinte és la pràctica habitual, ja que dins hi ha tot un negoci amb preus desorbitats que pot arribar a cobrar més de deu euros per un got gran de cervesa, huit per un frànkfurt o unes creïlles, segons declaracions de persones assistents a aquests esdeveniments. 

Facua denuncia que es tracta d'una pràctica il·legal i abusiva. No obstant això, cada vegada està més generalitzada i estesa en el món dels festivals i també assumida pels consumidors i consumidores. Per això animen les consumidores i consumidors a denunciar-ho davant els òrgans autonòmics competents. Per exemple, Sánchez proposa plantejar una devolució dels diners que haurà de pagar dins si li fan deixar el menjar o la beguda fora, o una devolució de la diferència de preu entre comprar al festival o emportar-s’ho de casa. 

També conviden les comunitats autònomes a portar un control amb inspeccions als festivals.

També et pot interessar

stats