Els festivals de música valencians suspenen en igualtat

La representació femenina en els cartells dels esdeveniments musicals de juliol no supera el 20%

Imatge d'un concert / À Punt NTC

Quasi mig milió de persones assistiran aquest mes de juliol a algun dels festivals de música que s'organitzen a les nostres comarques. Més de 350 actuacions en directe que faran vibrar el públic, però que suspenen en igualtat: la representació femenina en els cartells que À Punt Notícies ha analitzat a penes supera el 20%.

Mentre que la música en viu és un sector que es consolida com un dels negocis de l'estiu i a les aules de música valencianes més de la meitat de l'alumnat són dones, en la majoria dels concerts les veus són masculines. Durant juliol tindran lloc el Big Sound Festival, Reggaeton Beach Festival, Feslloc, Pirata Beach Festival, FIB, Zebra Festival i el Low festival; en total de les 359 actuacions de bandes o solistes d'aquest mes, només 79 tindran presència femenina. Això significa un 22% de mitjana. Una xifra a la qual no arriben quatre dels set festivals de juliol.

Calendari de festivals a la Comunitat Valenciana el juliol
Calendari de festivals a la Comunitat Valenciana el juliol / À Punt NTC

Pau Rausell, director d’Econcult de la Universitat de València afirma que “no hi ha cap problema estructural que faça que les dones siguen menys creatives o menys artistes, és un problema de com estructurem aquesta societat”.

En un examen dels cartells, els qui acumulen més tinta i les tipografies més grans, també són els homes. L’única excepció és la del Feslloc, que arran d'un procés d'autocrítica, no només té espai per a les dones, és que ocupen el 60% del seu cartell d’enguany. 

Actuacions d'homes i dones en festivals
Actuacions d'homes i dones en festivals / À Punt NTC

Voro Golfe, codirector del festival Feslloc considera que “és necessari i just, perquè cal visibilitzar les dones i perquè necessitem referents femenins, que hi ha hagut sempre molt soterrats i és el moment de trencar això”.

També et pot interessar

stats