À Punt farà programes especials des dels principals festivals de música aquest estiu

'Territori sonor', 'Territori d'estiu' i 'L'Squad' realitzen la ruta de cites musicals en directe de juliol i agost.

Un dels festivals en ruta és el Rabolagartija de Villena
Un dels festivals en ruta és el Rabolagartija de Villena / À Punt
12 de juliol 2023 - 11:01

La Comunitat Valenciana s'ha convertit en destinació imprescindible per als amants dels festivals. N'hi ha per a tots els gustos musicals i en tots els punts de la geografia valenciana i À Punt hi estarà present per a potenciar aquests nous dinamitzadors culturals, turístics i econòmics.

Els programes de la radiotelevisió pública valenciana ixen dels estudis i inicien la ruta en direcció als festivals de música més multitudinaris que se celebren al juliol i a l’agost en la terreta.

Al juliol, a través dels equips desplaçats al recinte de l'espectacle, disfrutarem de l'ambient, els concerts i les veus dels principals protagonistes. Arranca la ruta de festivals el 13 de juliol. El programa de ràdio Territori sonor, conduït per Isa Monzó i Guillem Nicolás, estarà en el Pirata Beach Festival de Gandia, que torna al Polígon Bendieta amb la seua programació musical enfocada en el rock, rap, mestissatge i fusió.

La següent parada serà el 14 de juliol en el FIB de Benicàssim, amb un cartell que encapçala The Offspring, La casa azul, Kaisser Chiefs i Orbital, entre molts altres. I l'itinerari d'À Punt pels festivals de música en directe seguirà el 20 de juliol en la tercera edició dels Concerts del Pinar del Grau de Castelló que reuneixen més de quinze artistes de pop, rock, indie i rap.

Les últimes cites de juliol seran el divendres 21 en el Zevra de la platja de Cullera i la inauguració del 44 Aplec dels Ports de Morella el 27 de juliol.

Tres programes en ruta pels festivals valencians

Tres són els programes que estan pendents del calendari de festivals a la Comunitat Valenciana. Les nits d'estiu són per a Territori sonor. De dilluns a divendres, informa de totes les novetats en concerts i bandes del panorama musical. Les vesprades d'estiu són per a Territori d’estiu, la música més refrescant i la millor companyia des de les 15 hores amb les locutores Laura Sanchis i Lídia Tos.

L'equip de 'Territori sonor', en el Leyendas del rock 2022
L'equip de 'Territori sonor', en el Leyendas del rock 2022 / À Punt

Com a novetat, À Punt també farà seguiment enguany dels festivals a través de continguts innovadors en xarxes socials creats per L’Squad, el punt de trobada per a joves en el món digital comandat per Fran Tudela, més conegut com Cabrafotuda. Els assistents a les cites es trobaran amb els seus reporters, Loren Muñoz, de malnom Patà i Avant, i Sara Ida Mongelli.

À Punt, present en els principals festivals

Els tres programes continuaran de festival en festival a l'agost. El primer, el 4 d'agost en l'Arenal Sound de Borriana, el tercer més concorregut d'Espanya, per darrere del Primavera Sound Barcelona i el Mad Cool de Madrid. Evidentment no faltaran a l'esdeveniment els programes de la cadena autonòmica, que també estaran el dia 10 en el Medusa Sunbeach Festival a la platja de Cullera.

Si hi ha un festival de heavy metall i rock dur per excel·lència, és el Leyendas del Rock de Villena. Enguany compleix 16 anys i presenta un cartell de luxe amb els suecs Opeth, banderers del metall progressiu, el power metall dels alemanys Powerwolf o Blind Guardian i alguns dels gegants mundials del thrash metall, com Kreator, Testament o Exodus.

El 17 d'agost, À Punt recollirà el més destacat del Festival Mediterrània a la platja de Gandia amb Vetusta Morla i Leyva com a cap de cartell. El dia 18, la ràdio valenciana viatjarà fins a Villena per a disfrutar dels concerts del Rabolagartija Festival, una altra de les cites populars a la Comunitat Valenciana. Zoo, La Moda, La Pegatina i La Mala Rodríguez són el reclam en el cartell. 

La música en directe, com a element vertebrador

La indústria dels concerts en directe sembla no tocar sostre. Cada any s'aconsegueixen nous rècords de visitants i la radiotelevisió valenciana acudeix per a no perdre's detall i explicar aquest fenomen als valencians. Veient l'interés creixent en la música dels festivals valencians i la gran quantitat d'oferta cultural que això suposa, queda clar que la Comunitat Valenciana és terra de festivals i que aquests s'han convertit en un element vertebrador de nord a sud.

 

També et pot interessar

stats