Arriba a València el vaixell amb els joves desconfinats de l'hotel de Mallorca

La Generalitat ha coordinat tant el desembarcament com els mitjans desplegats per les tres comunitats autònomes d'on és originari l'estudiantat

Una persona saluda des de l'autobús després de desembarcar del ferri en el qual viatjaven 118 estudiants que havien sigut confinats en un hotel de Mallorca després del macrobrot detectat a l'illa.
Una persona saluda des de l'autobús després de desembarcar del ferri en el qual viatjaven 118 estudiants que havien sigut confinats en un hotel de Mallorca després del macrobrot detectat a l'illa. / Ana Escobar (EFE)

A les 17:00 hores d'aquest dijous, tal i como estava previst, ha arribat al port de València el vaixell que transporta els 118 estudiants que estaven confinats en hotels de Mallorca, dels quals 77 són d'Andalusia, 20 de Galícia i 21 de la Comunitat de Madrid. Han pogut eixir de l'hotel després que ahir dimecres el jutge autoritzara l'eixida de qui tenia una PCR negativa. Els estudiants han arribat en un vaixell bambolla fins a València. La Comunitat Valenciana ha rebut la major part d'aquest grup de joves que ha abandonat hui Mallorca, mentre que un altre grup ha viatjat a la península en avió.

En arribar, la Generalitat ha coordinat tant el desembarcament com els mitjans desplegats (autobusos i ambulàncies) per les tres comunitats autònomes d'on és originari l'estudiantat per tal de garantir que l'operació de recollida transcórrega amb total seguretat sanitària.

Un dispositiu de la policia acompanya un dels autobusos que ja porta a part del grup de joves arribat des de Mallorca
Un dispositiu de la policia acompanya un dels autobusos que ja porta a part del grup de joves arribat des de Mallorca / À Punt NTC

El grup madrileny d'estudiants no s'ha fet el test d'antigens

El jovent ha descendit del ferri en autobús i els que han accedit a fer-se el test d'antigens han sigut traslladats a una zona habilitada per a realitzar-los. Els estudiants madrilenys han sigut l'únic grup que se n'han anat cap a Madrid directament en l'autobús sense fer-se el test d'antígens, segons han informat fonts participants en l'operatiu desplegat en el port.

La Conselleria de Sanitat havia establit una zona medicalitzada a l'interior de les instal·lacions portuàries per a fer-los un test d'antígens de caràcter voluntari, encara que les autoritats sanitàries han explicat que es demanaria una declaració responsable als qui optaren per no sotmetre's a la prova.

Alguns casos positius en estudiants gallegs i andalusos

Els estudiants de Galícia i d'Andalusia sí que han accedit a fer-se les proves i han sigut traslladats a les carpes, on al llarg de la vesprada se'ls han practicant les proves diagnòstiques. A última hora de la vesprada tres estudiants andalusos, de Cadis, han donat positiu i també alguns estudiants gallecs, la qual cosa ha retardat l'operació eixida d'aquests grups i ha fet necessaris més ambulàncies de les que inicialment havia previst Galícia.

Pel que fa als mitjans enviats per les diferents comunitats autònomes han enviat set autobusos en el cas d'Andalusia, un de Madrid i un altre de Galícia. Algunes comunitats autònomes han habilitat solucions per si es detectaven casos positius que requerisquen viatjar aïllats de la resta. Andalusia compta amb autobusos per a positius i Galícia amb una ambulància.

A més, la Generalitat, a través de la Conselleria de Sanitat, ha muntat un dispositiu, que consisteix en una carpa medicalitzada, tres ambulàncies amb personal de suport i un equip d'especialistes en salut pública, per si fóra necessari donar suport sanitari.

També et pot interessar

stats