Més de 30 morts palestins en l’escalada de violència a la frontera de Gaza

L’exèrcit israelià ha continuat bombardejant la Franja durant tota la nit i matinada, per tercer dia des que es va reobrir el conflicte

Al voltant d'un centenar de xiquets palestins han mort a causa dels bombardejos
Al voltant d'un centenar de xiquets palestins han mort a causa dels bombardejos / Ibraheem Abu Mustafa (Reuters)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
06 d'agost 2022 - 18:33 Actualitzat: 07 d'agost 2022 - 08:42

La xifra de palestins morts a la Franja de Gaza durant l'actual escalada de violència entre Israel i la Jihad Islàmica a Palestina arriba a 32, entre els quals hi ha almenys sis xiquets. A més, segons el Ministeri de Sanitat de Gaza, ja són 253 els palestins ferits en l'enclavament, inclosos vora un centenar de menors.

Després d'una jornada de violència sagnant dissabte, l'exèrcit israelià ha continuat bombardejant sobre la Franja durant la nit i la matinada d’aquest diumenge. Un d'aquests atacs, ha informat un portaveu militar israelià, tenia com a objectiu una xarxa de túnels utilitzats per la Jihad Islàmica a Palestina (JIP) per a penetrar el territori d'Israel amb la finalitat de realitzar atacs.

Un altre dels bombardejos ha matat a Jáled Mansur, líder del comando sud del braç armat de la JIP a Gaza i segon alt càrrec del grup, després que el divendres morira durant un atac aeri Taisir al-Jabari, líder el comando centre i nord.

D'altra banda, les alarmes antiaèries han continuat sonant en les comunitats israelianes confrontants amb Gaza després del llançament de més coets per part del grup palestí, que s'estima ja va llançar més de 400 projectils des del començament de l'escalada divendres. Aquest diumenge alguns d’aquests coets han arribat fins a l’oest de Jerusalem. Fins ara no s'han registrat víctimes mortals a Israel, que comptabilitza 21 ferits lleus.

Si bé Egipte ha confirmat que està intentant intervindre entre les parts, cosa que també intenta fer les Nacions Unides, de moment no hi ha indicis d'un possible alto el foc.

A més de les morts i els ferits, els bombardejos israelians a Gaza han agreujat encara més la crisi humanitària que viu l'enclavament. Després del tancament dels encreuaments fronterers com a mesura punitiva fa alguns dies, la Franja es va quedar sense el combustible necessari per a operar l'única central elèctrica que té, per la qual cosa els més de dos milions d'habitants de Gaza compten únicament amb quatre hores d'electricitat al dia i els serveis bàsics operen de manera molt limitada.

L'actual repunt de tensió va començar divendres amb una forta ofensiva "preventiva" israeliana sobre objectius de la Jihad a Gaza davant el que l'exèrcit va descriure com una "amenaça imminent" d'atac per part del grup com a represàlia després de l'arrest dilluns d'un dels seus líders durant una batuda a la Cisjordània ocupada. Israel considera que els vincles de la JIP amb l'Iran converteixen al grup en un satèl·lit de Teheran, que és vist per l'estat jueu com una amenaça existencial.

Cinc països de l'ONU demanen reunir-se per a discutir la situació a Gaza

Cinc països del Consell de Seguretat de l'ONU han sol·licitat una reunió dilluns vinent per l'escalada de la tensió a Gaza, segons ha informat aquest dissabte el govern dels Emirats Àrabs Units (EAU). "Els Emirats Àrabs Units, com a membre del Consell de Seguretat de l'ONU", han presentat una sol·licitud juntament amb la Xina, França, Irlanda i Noruega per a celebrar una reunió tancada del Consell dilluns que ve "per a discutir la situació actual i les maneres de donar suport als esforços internacionals per a aconseguir una pau àmplia i justa", ha informat l'agència emiratià WAM.

També et pot interessar

stats