Israel mata el número dos de la Jihad Islàmica a Gaza i set persones més

L’escalada de tensions a la frontera s’ha incrementat i l’Exèrcit israelià ha reforçat la seua presència

Moment en què traslladen el cos del número dos del grup jihadista a Gaza / À Punt NTC

L'Exèrcit israelià ha assegurat aquest divendres haver matat el número dos de la Jihad Islàmica a Palestina, durant un atac aeri contra un edifici residencial de la Franja de Gaza que ha deixat almenys set morts més i més de 40 ferits.

Fonts mèdiques i de seguretat palestines a Gaza han confirmat la mort de Taisir al-Jabari, líder del braç armat de la Jihad Islàmica a la zona centre i nord de la Franja, i que encapçalava la unitat responsable del llançament de coets cap a Israel.

Però també han detallat que hi ha hagut altres víctimes mortals, entre elles una xiqueta de cinc anys. Altres fonts palestines a Gaza han assegurat que a l'edifici residencial atacat hi havia oficines de mitjans de comunicació i d'organitzacions no governamentals.

Escalada de tensions a la Franja

L'assassinat d'Al-Jabari té lloc en el marc d'una ofensiva llançada aquesta setmana per l'Exèrcit israelià contra objectius del grup palestí, en què també han arrestat un altre dels seus líders a la Cisjordània ocupada. En un breu comunicat, l'Exèrcit d’Israel ha anunciat el començament d'una operació contra el grup islamista. 

Això ha desencadenat una escalada de tensió, si bé mediadors internacionals han intentat evitar-ho, amb amenaces de represàlia des de l’altre costat de la frontera de Gaza. En resposta, al mateix temps, l’Exèrcit israelià ha reforçat les seues tropes. 

Després dels bombardejos, que segons fonts palestines han arribat a diversos punts en diferents ciutats de Gaza, l'Exèrcit d’Israel ha decretat la interrupció de quasi totes les activitats en les comunitats pròximes a la frontera, com per exemple les activitats educatives, i ha establit altres mesures, com un límit d’aforament en espais tancats. 

El primer ministre israelià, Yair Lapid, ha afirmat que el seu govern “no permetrà que les organitzacions terroristes a Gaza establisquen l'agenda en l'àrea adjacent a la Franja i amenacen els ciutadans de l'Estat d'Israel. Qualsevol que intente danyar Israel ha de saber-ho: el trobarem".

També et pot interessar

stats