La Diputació d’Alacant atorga el títol de fill predilecte a l’alcalde de l’Alqueria d’Asnar

Jaume Pascual, que ostenta el càrrec de primer edil de la població des de fa més de 43 anys, és un dels més veterans de la província

Jaume Pascual amb la distinció de Fill Predilecte
Jaume Pascual amb la distinció de fill predilecte / Diputació d'Alacant

La Diputació d'Alacant ha entregat aquest dissabte la medalla de reconeixement com a fill predilecte de la província a l'alcalde de l'Alqueria d’Asnar (Comtat), Jaume Pascual. L'acte s'ha celebrat en aquest municipi, del qual és primer edil des de fa més de 43 anys, la qual cosa el converteix en un dels més veterans de la província. 

"Amb aquesta distinció, des de la Diputació d'Alacant hem volgut reconéixer la llarga trajectòria de Pascual al capdavant de l'ajuntament, els anys de servei públic i l'entrega al seu municipi i als veïns", ha indicat el president de la Diputació, Carlos Mazón, durant l'acte. 

L'homenatjat va ser votat alcalde per primera vegada el 1979 amb tan sols 23 anys i es va convertir en el més jove després de la restauració de la democràcia. Amb aquesta trajectòria, Pascual ha aprofitat l'acte per a anunciar que no tornarà a presentar-se com a candidat a l'alcaldia d'ací a sis mesos i que abandonarà la política. Emocionat, ha agraït el reconeixement de la Diputació d'Alacant, el qual, ha afegit, "suposa també un suport al món rural, que ha de reivindicar-se cada dia". 

Mazón també ha destacat l'època en la qual van coincidir els dos en la Diputació, un com a diputat d'Obres i un altre com a diputat del PSOE, càrrec que va ostentar Pascual entre el 1995 i el 2015. Entre els 300 assistents que han acompanyat l'alcalde hi havia representants de tots els partits polítics, entre ells el president de la Generalitat, Ximo Puig; els diputats de l'equip de govern, Alejandro Morant, Javier Gutiérrez i Juan Bautista Roselló; i nombrosos diputats del grup socialista en la institució provincial encapçalats pel portaveu i alcalde d'Alcoi, Toni Francés.

També et pot interessar

stats