La Diabòlica de Morvedre rebutja fer un correfoc a Nàquera, on governen el PP i Vox

S’adhereix així als Dimonis de Massalfassar, que fa uns dies van decidir no actuar al municipi després que l'Ajuntament prohibira els símbols LGTBI als espais públics

Actuació de la Diabòlica de Morvedre a Benetússer
Actuació de la Diabòlica de Morvedre a Benetússer / Ajuntament de Benetússer

La colla de correfocs La Diabòlica de Morvedre ha rebutjat actuar en les festes d’octubre a Nàquera (Camp de Túria), adherint-se així a la colla dels Dimonis de Massalfassar, que fa uns dies van decidir no participar-hi “enfront de les actuacions de l’actual consistori”, que governen el PP i Vox, entre les quals destaquen “prohibir els símbols LGBTI dels espais públics municipals”.

La Diabòlica de Morvedre ha assegurat aquest dissabte, a través d’un comunicat publicat en les xarxes socials, que l’Ajuntament es va posar en contacte amb ells després que els Dimonis de Massalfassar rebutjaren actuar dimecres passat.

La colla al·lega que les actuacions del consistori de Nàquera “no només atempten contra alguns membres del nostre col·lectiu”, sinó contra els “principis col·lectius com a colla de dimonis i associació cultural en defensa de la cultura popular”. L’organització, que es declara apartidista, però no apolítica, assegura que no tolera actituds masclistes, racistes i homòfobes i “és en aquesta consciència que hem de rebutjar l’actuació proposada pel consistori de Nàquera”.

La colla ha afegit que “la cultura popular o és inclusiva, o no és”, i que és aquesta convicció la que els “impedeix acceptar aquest correfoc per part d'un consistori que exclou membres del seu poble per raó de l'orientació sexual."

À Punt s'ha posat en contacte l’Ajuntament de Nàquera, que ha declinat fer cap declaració al respecte.

També et pot interessar

stats