Detenen el conductor fugit després d'atropellar un xiquet a València

El jove de 22 anys, amb antecedents, s'ha entregat a la comissaria central de la Policia Local de València després de quatre dies de recerca

De blau clar, el presumpte autor de l'atropellament del xiquet de huit anys a València
De blau clar, el presumpte autor de l'atropellament del xiquet de huit anys a València
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 de maig 2024 - 13:54 Actualitzat: 23 de maig 2024 - 19:37

El conductor que va atropellar un xiquet de sis anys diumenge a la ronda Nord de València s'ha entregat a la comissaria central de la Policia Local de València i l'han detingut. Les forces i cossos de seguretat havien retirat este dimecres a la nit a Cerdà (Costera) el BMW sèrie 3 de color gris que conduïa el detingut.

El jove de 22 anys té antecedents per un delicte d'odi que també va cometre al volant. El 2022, ell i un altre home van ser condemnats a any i mig de presó per insultar i amenaçar de mort un jove gai que també van tractar d'atropellar. Els fets van ocórrer el 2019 a València i ambdós acusats també van insultar i amenaçar de mort dos dones trans. La condemna, però, no es compliria sempre que no tornaren a delinquir en dos anys.

El xiquet atropellat a la ronda Nord el diumenge continua ingressat amb pronòstic reservat. El menor va patir traumatisme cranioencefàlic, traumatisme toràcic, contusió pelviana i fractura del fèmur d'ambdós cames. Després d'una primera atenció in situ per una unitat del SAMU, el van traslladar d'urgència a l'Hospital Clínic.

El menor, que anava amb un germà, venia del camí de Montcada i estava creuant per un pas de vianants regulat per semàfors. En aquell moment estava en verd per als vianants, com ell, però el conductor, que el tenia en roig, se’l va saltar i el va envestir de manera violenta.

La Policia Nacional ha detallat en un comunicat que al conductor detingut se li imputen els delictes de lesions, contra la seguretat viària i abandó del lloc de l'accident, així com un delicte de violència de gènere (per un cas previ). També té quatre requisitòries en vigor, incloent-hi una reclamació judicial per a ingressar a la presó.

Al llarg de la nota de premsa, la policia ha detallat la investigació que han dut a terme per a aconseguir, finalment, localitzar el vehicle i detindre'n el propietari. "Els investigadors del Grup d'Homicidis de la Policia Nacional van localitzar ahir a les 10 del matí el turisme amb el qual presumptament s'hauria produït l'atropellament, després d'aconseguir descobrir la placa de matrícula dilluns passat, del qual l'ara detingut és el propietari i conductor habitual. El cotxe es trobava estacionat a l'interior d'un garatge d'una localitat de la comarca de la Costera, on l'arrestat té un dels seus domicilis", relata.

Catalá agraeix la participació ciutadana

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha agraït "la tasca de la Policia Local i la participació ciutadana". La primera edil ha remarcat que el consistori ha rebut "centenars de telefonades per a ajudar-nos en esta recerca".

Catalá ha subratllat que espera que caiga sobre el conductor "tot el pes de la llei". En esta línia, l'Ajuntament  ha anunciat que establirà nous radars mòbils per la ciutat per a perseguir l'excés de la velocitat màxima permesa.

Segueix el nostre canal de WhatsApp i coneix l'última hora de l'actualitat.

També et pot interessar

stats