Troben a Cerdà, la Costera, el BMW que atropellà el xiquet a València

Encara no han localitzat el conductor, que té antecedents per altres delictes

Imatges del moment en què la grua s'emporta el BMW que atropellà el xiquet a València / À Punt NTC

Les forces i cossos de seguretat han retirat este dimecres a la nit a Cerdà (Costera) el BMW sèrie 3 de color gris que va atropellar el xiquet de huit anys diumenge passat a la ronda Nord de València. La Policia Nacional, que s'ha fet càrrec de la investigació, ha identificat el conductor.

L'home, que té antecedents per altres delictes, no ha sigut localitzat al seu domicili habitual, segons informen fonts pròximes a la investigació. La policia científica encara ha de confirmar que el vehicle retirat és el mateix que està implicat en el sinistre.

El xiquet va patir traumatisme cranioencefàlic, traumatisme toràcic, contusió pelviana i fractura del fèmur d'ambdós cames. Després d'una primera atenció in situ per una unitat del SAMU, el van traslladar d'urgència a l'Hospital Clínic. El menor, que anava amb un germà, venia del camí de Montcada i estava creuant per un pas de vianants regulat per semàfors. En aquell moment estava en verd per als vianants, com ell, però el conductor, que el tenia en roig, se’l va saltar i el va envestir de manera violenta.

Els agents del departament de Reconstrucció de Sinistres Viaris de València tracten de determinar aspectes com la velocitat a la qual circulava el BMW sèrie 3, de color gris, que va atropellar el xiquet, perquè serà determinant a l’hora de fixar la responsabilitat penal del conductor. L'autor de l'atropellament s'enfronta a delictes de lesions per imprudència greu, abandó del lloc de l'accident i conducció temerària amb menyspreu a la resta d'usuaris.

El vehicle, que va perdre el retrovisor esquerre del colp, circulava a molta velocitat pel tram de tres carrils on va tindre lloc l’accident. A més, és una ronda on els vehicles, sovint, superen la velocitat màxima permesa de 50 km/h.

De fet, el veïnat ja s'havia queixat per la velocitat que adquireixen els vehicles en alguns trams de la ronda Nord, un tram ample, amb bona visibilitat. L’Ajuntament de València, per la seua banda, ja ha anunciat que establirà nous radars mòbils per la ciutat per a perseguir aquelles persones que excedeixen la velocitat màxima.

També et pot interessar

stats