La policia identifica el conductor responsable de l'atropellament d'un menor a València

El sospitós, que té antecedents per uns altres delictes, no l'han pogut localitzar al seu domicili

Captura d'imatge del vehicle que busca la policia local de València
Captura d'imatge del vehicle que busca la Policia Local de València / Policia Local de València

La Policia Local de València ha identificat este dimecres el cotxe i el conductor que va atropellar un xiquet de huit anys quan circulava a gran velocitat per l’avinguda dels Germans Machado, a la ronda nord, segons fonts properes a la investigació. El conductor va fugir del lloc dels fets sense atendre’l ni respondre a cap responsabilitat després d’haver-li causat lesions molt greus. Es tracta d'un BMW sèrie 3, de color gris. El conductor, que té antecedents per altres delictes, no ha sigut localitzat al seu domicili habitual, segons les mateixes fonts.

Esta identificació aplega després de tres dies de treball de l'equip de policia judicial de trànsit de la Policia Local de València i també gràcies a la col·laboració ciutadana. Com que no han trobat el conductor al seu domicili, la Policia Local n'ha difós la identitat i les dades del vehicle a la resta de cossos que col·laboren en esta operació. L'autor de l'atropellament s'enfronta als delictes de lesions per imprudència greu, abandó del lloc de l'accident i conducció temerària amb menyspreu a la resta d'usuaris.

Els agents del departament de Reconstrucció de Sinistres Viaris de València ho analitzen des del 19 de maig. Volen determinar aspectes com la velocitat a la qual circulava el BMW, una dada determinant a l’hora de fixar la responsabilitat penal del conductor, encara per localitzar.

El menor, que anava amb un germà, venia del camí de Montcada i es disposava a creuar la ronda nord per un pas de zebra regulat per semàfors. En eixe moment estava en verd per als vianants, com ell, però el conductor, que el tenia en roig, se’l va saltar i va colpejar violentament el xiquet. El menut va ser traslladat d'urgència en estat greu a l'Hospital Clínic de València, on continua hospitalitzat amb pronòstic reservat.

A més, el vehicle, que va perdre el retrovisor esquerre del colp, anava a gran velocitat pel tram de tres carrils on va tindre lloc l’accident. Es dona la circumstància que és una ronda on sovint els vehicles superen la velocitat màxima permesa de 50 km/h.

La policia va demanar la col·laboració ciutadana per a localitzar tant al vehicle com al conductor. Només se sabia que havia fugit de la ciutat per la pista de Silla. Durant els últims dies, els agents han recaptat tota la informació possible d'altres administracions i cossos de seguretat.

També et pot interessar

stats