Descartats tots els casos sospitosos de pigota dels micos a la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat informa que en aquests moments no hi ha cap cas sota sospita 

Treball de laboratori en una vacuna contra la pigota del mico
Treball de laboratori en una vacuna contra la pigota dels micos / LUKAS BARTH

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha descartat aquest divendres els dos casos sospitosos de pigota dels micos que s’investigaven, un a València i un altre a Alacant. La notificació arriba un dia després que la Conselleria descartara l’altre cas en estudi, el d’un pacient que es trobava ingressat a l’Hospital General de Castelló.

Des d’aquest dilluns 23 de maig hi ha hagut 4 casos sospitosos de pigota dels micos a la Comunitat Valenciana, dos a la província de València, un a la de Castelló i un altre a la d’Alacant. Els quatre han anat sent descartats al llarg de la setmana, per la qual cosa, de moment no s’ha confirmat cap cas d’aquesta malaltia al territori valencià, i tampoc n'hi ha cap cas sota sospita.

Segons ha informat en un comunicat el Ministeri de Sanitat, l’Institut de Salut Carlos III actualment, hi ha 98 casos confirmats del també anomenat monkey pox a tot Espanya, 14 més que ahir dijous. Fins ara, els laboratoris del centre han rebut mostres pertanyents a dos-cents pacients sospitosos de tindre la malaltia distribuïts en nou comunitats autònomes. Un centenar han donat negatiu i s'han descartat com a possibles infeccions, ha afegit el departament encapçalat per Carolina Darias. 

També et pot interessar

stats