Sanitat descarta el possible cas de pigota dels micos de Castelló

Ara mateix hi ha dos casos sospitosos, un a la província de València i un altre a Alacant 

Hospital General Universitari de Castelló
Hospital General Universitari de Castelló / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha descartat el possible cas de pigota dels micos a Castelló. Segons informa, en aquests moments hi ha dos casos sospitosos, un a la província de València i un altre a Alacant. 

El cas descartat és el d'un jove de 22 anys que havia tornat d’Àfrica fa unes setmanes i presentava lesions vesiculars a la pell, tot i que tenia un bon estat de salut i no tenia febra. 

L’equip mèdic li va donar l’alta hospitalària ahir dimecres de vesprada, però havia de continuar aïllat a l'espera del resultat de la prova PCR que se li havia practicat. Un resultat que aquest dijous s’ha revelat negatiu, per la qual cosa no està infectat amb la pigota dels micos.

Actualment, encara hi ha dos casos sospitosos més a la Comunitat Valenciana als que s’està fent seguiment: un a la província de València i un altre a la d’Alacant. Segons el departament dirigit per Miguel Mínguez, ambdós casos foren detectats ahir dimecres. 

Més de 80 casos a tota Espanya

Segons les últimes informacions proporcionades pel ministeri de Sanitat, a hores d'ara a Espanya hi ha ja 84 casos confirmats d'aquesta malaltia, 25 casos més que els notificats el dia anterior per l'Institut de Salut Carlos III.

A més, fins aquest dijous ha rebut 157 mostres pertanyents a casos sospitosos de monkeypox o pigota dels micos, 57 noves sospites en 24 hores. Mentre que s'han descartat 73 mostres després de donar negatiu de la pigota humana i per uns altres Orthopoxvirus, l'últim dia s'hi han descartat 32 de les mostres analitzades.

També et pot interessar

stats