Demanen la retirada d’un lot d’Omeprazol en pols perquè conté impureses

L’Agència Espanyola de Medicaments insta a la retirada d’aquest medicament contra l’acidesa, que en aquest format solen administrar en centres sanitaris

Les restes s'han detectat en l’Omeprazol Altan de 40 mil·ligrams en pols
Les restes s'han detectat en l’Omeprazol Altan de 40 mil·ligrams en pols

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha sol·licitat que es retire del mercat un lot d’Omeprazol en pols, un fàrmac que tracta l’acidesa estomacal, perquè s’han detectat impureses desconegudes. Concretament, l’organisme sanitari ha detectat aquestes restes en l’Omeprazol Altan de 40 mil·ligrams en pols, que es comercialitza en caixes de 50 vials.

L’agència responsable dels medicaments ha demanat que els lots que estiguen ja distribuïts es retiren i es remeten al laboratori, com és habitual en aquests casos, encara que el format del lot afectat sol oferir-se en hospitals i centres de salut, de manera que són aquests els que han de parar atenció a l’alerta de l’Agència Espanyola de Medicaments.

Les especificacions concretes del lot del medicament en el qual s'han detectat les impureses són Omeprazol 22C0169, amb data de caducitat el 31/03/2023.

No és la primera vegada que es decreta una alerta relacionada amb l’Omeprazol que, a pesar que els metges conviden a racionar-ne el consum, en ser de venda lliure a les farmàcies, el fàrmac és un dels més venuts a Espanya. 

També et pot interessar

stats