Demanen 18 mesos de presó per als joves que es tancaren al Forn de Barraca per evitar que l'assolaren
A més, la Fiscalia vol que paguen les despeses del desplegament policial i de bombers per a desallotjar-los
Fa quasi dos anys, el 27 de setembre de 2019 l’icònic Forn de Barraca, tot un símbol de la defensa de l’horta de València, va ser enderrocat perquè estava construit en un terreny de l'Estat, que havia quedat expropiat per a l'ampliació de la V-21. Dins hi havia quatre joves que s’hi havien tancat per a evitar que l’edifici fora destruït i als qui van desallotjar abans d'assolar-lo.
Prèviament havien enderrocat el seu mural emblemàtic L’horta és vida, després que la Guàrdia Civil desallotjà els manifestants que havien acampat davant durant dos dies.
Ara, vora dos anys després de l’enderrocament d’aquesta alqueria d’Alboraia, que data del 1906, la Fiscalia demana per als joves que es van revelar que paguen el cost del desplegament policial i de bombers, i 18 mesos de presó.
No hi ha antecedents d’aquesta demanda i els quatre ecologistes assenyalen que no acaben d'entendre la petició del ministeri fiscal abans que comence el juí oral.
Ivan, un dels activistes que ha parlat amb À Punt aquest divendres, encara recorda el centenar d'efectius que van fer falta per a baixar-los de les teulades i reduir-los. Un desplegament que sempre han considerat desproporcionat.
La Fiscalia demana per a ells 18 mesos de presó, però la sorpresa ha arribat quan han sabut que també els reclama que paguen el cost de l'operació policial.
L’advocada dels joves, Adelina Cabrera, sosté que és una petició peculiar, ja que és com si en un juí per desobediència policial es reclamara el sou del policia implicat en concepte de responsabilitat civil, explica. A més, la demanda pot establir un precedent i causar que, a partir d’ara, es facen peticions d’aquest tipus de responsabilitat civil, afegeix.