El Forn de Barraca perd el seu mural emblemàtic

Els operaris tomben la paret amb l’icònic mural ‘L’horta és vida’ davant de desenes de manifestants.

El grup de manifestants, aquest matí davant l’alqueria Forn de Barraca
El grup de manifestants, aquest matí davant l’alqueria Forn de Barraca / À Punt NTC

Comencen a derrocar el Forn de Barraca. A primera hora del matí, la Guàrdia Civil s’hi ha presentat per a desallotjar els manifestants que es troben des de fa dos dies acampats davant d’aquesta alqueria d’Alboraia, que data del 1906, per a ampliar la V-21. Veïns, veïnes i activistes de la plataforma Per l’Horta havien aconseguit impedir el pas als operaris del Ministeri de Foment per a evitar-ne la destrucció, però vora les 7:00 hores s’hi ha presentat un dispositiu de la Guàrdia Civil per a dispersar el grup d’activistes que s’hi estaven de forma pacífica.

Els agents han permés l’entrada dels operaris i han procedit a derrocar una de les parets, concretament la que conté l’icònic mural ‘L’horta és vida’, obra del dissenyador valencià Diego Mir, com a pas previ a la demolició. “Volem veure l’horta, i no la terra morta”, deien els crits de fons mentre buidaven l’edifici. Poc després, el grup de manifestants ha tractat d’impedir l’eixida d’una furgoneta dels operaris, que finalment ha abandonat la zona. Desenes d’activistes encara romanen en els voltants de l’alqueria per a tractar de dificultar les obres.

Les obres d’ampliació de la V-21, l’autovia d’entrada a València pel nord, van començar a l’agost. Les tasques han causat el malestar de nombrosos propietaris perquè no s’han respectat els terminis per a l’execució de la infraestructura, a més del fet que implica destruir vora 60.000 metres quadrats d’horta.

També et pot interessar