Declara la víctima de la violació en grup de 2019 a Callosa d'en Sarrià

“Els fets ja estan reconeguts i no hi ha discussió sobre ells”, ha explicat a À Punt l’advocada dels acusats, Miriam Garcia

Un dels quatre acusats de la violació en grup que es jutja a Alacant arriba, aquest dilluns, a la sala on se celebra el judici
Un dels quatre acusats de la violació en grup que es jutja a Alacant arriba, aquest dilluns, a la sala on se celebra el judici / Joaquín Reina (Europa Press)

Aquest dimecres declara a l'Audiència d'Alacant la víctima de la violació grupal a Callosa d'en Sarrià (Marina Baixa) durant la nit de Cap d'Any de 2019. Uns fets pels quals s'està jutjant quatre membres de la coneguda com la manada de Callosa, de 19 a 24 anys. La víctima declara amb les mesures de seguretat necessàries perquè es garantisca la seua identitat. Ho fa després que la Fiscalia no acceptara l'acord de culpabilitat al qual havien arribat les parts.

“Els fets ja estan reconeguts i no hi ha discussió sobre ells”, ha explicat a À Punt l’advocada dels acusats, Miriam Garcia. La discussió estaria en els atenuants. L'advocada ha ampliat que la Fiscalia pensa que els acusats sabien el que feien mentre que els acusats diuen que sense la gran quantitat de droga que havien pres aquella nit de Cap d’Any no hagueren fet el que feren i que, per tant, l'addicció a la droga va afectar la seua capacitat d’actuar. També està prevista en aquesta jornada la declaració de dos testimonis i de dos agents de la policia.

Per a evitar aquesta declaració, l’acusació particular i la defensa havien arribat a un acord amb penes d’entre 18 i 14 anys, però la Fiscalia no s’hi ha adherit perquè considera que el fet que hagueren consumit droga no vol dir que no foren conscients del que van fer, perquè fins i tot ho van gravar amb el mòbil.

Precisament aquest dimecres es compleixen cinc anys de la violació en grup a una jove durant les festes de Sant Fermí de Pamplona. La contestació social contra la sentència als agressors va ser l'embrió de la llei de llibertat sexual aprovada ahir en el Consell de Ministres. Ara tot acte sexual sense consentiment serà considerat una agressió. Lara Esteve, doctora en Dret Penal.

També et pot interessar

stats