La 'manada' de Callosa d'en Sarrià, a presó per violar una dona de 19 anys

L'ajuntament de la localitat condemna l'agressió i convoca una concentració de repulsa el pròxim dilluns.

Un dels quatre detinguts

La Guàrdia Civil ha detingut a Callosa d’en Sarrià (Marina Baixa) quatre homes de 19, 21, 22 i 24 anys com a presumptes autors d’un delicte d’agressió sexual, dos delictes d’abusos sexuals i un altre contra la intimitat. Els fets es van produir també durant la nit de Cap d’Any, igual que la presumpta violació d’una menor de 17 anys a Borriana. És la segona agressió sexual de què es té constància a la Comunitat Valenciana en els cinc primers dies de l’any 2019.

El jutjat de guàrdia de la Vila Joiosa ha acordat presó provisional i sense fiança per als quatre arrestats, tres dels quals han ingressat al centre penitenciari de Fontcalent, a Alacant, segons ha confirmat À Punt NTC. L'altre està a la presó de Villena.

La investigació va començar arran de la telefonada d’una veïna de Callosa, que va alertar la Guàrdia Civil i la policia local. Agents dels dos cossos es desplaçaren a una vivenda en què hi havia quatre individus amb una dona mig noueta, segons informa la Guàrdia Civil. La casa on va tindre lloc la violació pertanyia a un familiar d’uns dels detinguts.

Els efectius comprovaren que la víctima, que coneixia un dels detinguts, estava drogada i no recordava el que hi havia succeït. Diversos testimonis han confirmat a la Guàrdia Civil que sorprengueren un dels homes apujant-se els pantalons, i a un altre damunt de la víctima, que va ser traslladada urgentment a l’hospital de la Vila Joiosa. Un dels participants d’aquesta nova 'manada' va gravar l’agressió sexual múltiple, tot i que no arribaren a difondre-la a les xarxes socials.

La Guàrdia Civil també ha informat que un dels detinguts, de 22 anys, ja tenia antecedents per violència de gènere i abusos sexuals amb una menor. De fet, durant la investigació, els agents han localitzat una altra dona que també hauria patit abusos sexuals en octubre del 2018 per part d’aquest home, i que ha posat la corresponent denúncia.

La Guàrdia Civil dona pràcticament per acabades les perquisicions i sospiten que els presumptes agressors podrien haver protagonitzat dues situacions més idèntiques a aquesta amb altres dues dones. No es descarta aleshores que la xifra d’afectades augmente.

Mostres de condemna

L'Ajuntament de Callosa d'en Sarrià ha manifestat "l'enèrgica condemna i rebuig" de l'agressió, i ha traslladat el seu suport a la víctima i el seu entorn. Segons afirma, posaran a la seua disposició els recursos psicològics i de protecció que requerisquen.

A més, el consistori convoca una concentració de 15 minuts en repulsa dels fets el dilluns 7 de gener a les 12 hores en la plaça d'Espanya, sota el lema "Callosa d'en Sarrià contra les agressions masclistes".

També el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha condemnat l'agressió des de Morella i ha fet una crida a "no deixar cap porta oberta a aquells qui diuen que la violència domèstica afecta tant homes com dones", en clara referència a les exigències de Vox en la negociació del govern andalús.

També Podem ha llançat un missatge a Twitter per a condemnar els fets. "Una altra violació múltiple", denuncien, que "no cap en el país que som".

També et pot interessar

stats