Els quatre membres de la Manada de Callosa admeten els fets i demanen perdó

Els acusats al·leguen que no eren conscients del que feien perquè havien pres drogues i alcohol abans de la presumpta agressió sexual

Un dels quatre acusats de la violació en grup que es jutja a Alacant arriba, aquest dilluns, a la sala on se celebra el judici
Un dels quatre acusats de la violació en grup que es jutja a Alacant arriba, aquest dilluns, a la sala on se celebra el judici / Joaquín Reina (Europa Press)

Els quatre integrants de la coneguda com a Manada de Callosa d’en Sarrià, acusats d'una violació grupal a una jove de 19 anys la nit de Cap d'Any del 2019, han reconegut íntegrament els fets i han demanat perdó davant el tribunal de la Secció Segona de l'Audiència d'Alacant, on ha començat el judici aquest dilluns.

Els acusats, d'entre 19 i 24 anys, també s'han mostrat penedits, encara que al·leguen que no eren conscients del que estaven fent perquè havien pres drogues i alcohol prèviament, segons ha informat als periodistes l'advocat de la víctima, Francisco González, en acabar la primera sessió del procés. D’aquesta manera, han evidenciat que "les seues facultats estaven minvades", fet que, en opinió de González, no està provat.

"Al contrari, les proves realitzades demostren que eren grans consumidors" de substàncies estupefaents, la qual cosa, al seu judici, incideix en què estaven acostumats a elles i sí que podien ser conscients de l'agressió.

Els fets van ocórrer el 2019. Els quatre processaments van convéncer durant una festa a Benidorm la víctima perquè els acompanyara al domicili d'un d'ells, situat en el municipi veí de Callosa d'en Sarrià, on es va produir la violació grupal, que va ser gravada amb els seus mòbils, segons han reconegut els processats.

El representant de l'acusació particular ha assenyalat també que la víctima, que haurà de declarar aquest dimarts, "se sent rescabalada econòmicament" amb la sanció econòmica fixada inicialment en el judici.

Aquesta primera sessió s’ha celebrat després que el ministeri fiscal haja rebutjat l'acord al qual havien arribat l'acusació particular i les defenses per a "evitar una revictimització de la víctima" i que "haguera de passar una altra vegada per tot això", ha explicat González.

El lletrat ha detallat que les dues parts havien acordat sol·licitar penes de 18 anys de presó per al presumpte líder del grup i entre 14 i 16 anys per a la resta dels components, però "el ministeri fiscal s'ha desvinculat de l'acord".

Demà tindrà lloc la compareixença de la víctima, després de la qual, el seu advocat espera que concloguen les sessions inicialment previstes.

També et pot interessar

stats