Callosa d’en Sarrià condemna l’agressió sexual patida per una veïna de la localitat

Centenars de persones es concentren per a evidenciar el rebuig a la violació i donar suport a la víctima.

Callosa d’en Sarrià condemna l’agressió sexual patida per una veïna de la localitat

Centenars de persones es concentren a la localitat de Callosa d'en Sarrià, a la Marina Baixa, en una mostra cívica de rebuig a la presumpta violació en grup que va patir una jove de 19 anys durant la nit de Cap d'Any, a mans de quatre joves d'entre 19 i 24 anys.

La concentració, convocada per l'Ajuntament del municipi amb el lema "Callosa d’en Sarrià contra les agressions masclistes", pretén evidenciar el suport de la ciutadania a la víctima. La plaça d'Espanya s'ha omplit de gent en pocs minuts i hi ha destacat la presència del secretari autonòmic d'Inclusió, Alberto Ibáñez, i de diversos col·lectius feministes. "Volem que ens conscienciem que aquest no és un problema d'homes o dones, sinó que és un problema de tots", ha declarat a À Punt NTC Maria Teresa Rivera, membre de la plataforma Dones amb Veu de la Marina Baixa.

El consistori de Callosa d'en Sarrià ha expressat la seua ‘‘més enèrgica condemna i el seu rebuig’’ a la suposada agressió sexual i  ha mostrat ‘‘el seu suport i proximitat’’ a la víctima, a la qual ha oferit els ‘‘recursos psicològics i de protecció que requerisca’’.

Evolució de la investigació

Els quatre homes continuen en presó provisional sense fiança, mentre continua la investigació de la Guàrdia Civil per a esclarir els fets. Les indagacions se centren ara en els dispositius mòbils dels quatre detinguts, per si hi ha gravats altres assetjaments en grup.

Aquest dilluns s'ha conegut que va ser la germana d'un dels presumptes autors qui va alertar la guàrdia civil perquè els va sorprendre mentre cometien la violació. 

A més, els agents de la Guàrdia Civil busquen més víctimes d'aquest grup de xics, ja que sospita que podrien estar involucrats en dues violacions més. Pel moment, almenys una jove ja ha presentat  una denúncia contra ells per fets semblants.  

Demanen un estudi toxicològic per a aclarir si van drogar la víctima

Els investigadors de l'agressió han sol·licitat un estudi toxicològic per a aclarir si la víctima havia sigut drogada.

Fonts de la investigació han informat que tant els testimonis com els primers agents que van atendre la jove van observar que la xica, que no recordava el que havia ocorregut, presentava signes de desorientació compatibles amb una intoxicació per narcòtics. Tanmateix, els resultats d'aquest tipus d'exàmens no són immediats, i no es coneixeran fins d'ací a un o dos mesos.

També et pot interessar