Dabiz Muñoz, millor cuiner del món per tercera volta consecutiva
El xef de DiverXO encapçala la llista dels 100 millors cuiners del món, entre els quals destaca el valencià Quique Dacosta en la posició número 30
El xef Dabiz Muñoz ha guanyat el Premi al Millor Cuiner del Món en la gal·la The Best Xef Awards que s'ha celebrat a la ciutat de Mèrida, capital de l'estat mexicà de Yucatán, la seua primera seu fora d'Europa.
Muñoz partia com a favorit i ara revalida el premi després de guanyar en 2021, 2022, i 2023. A més, entre els deu primers es troben quatre espanyols; entre ells, Albert Adrià, d'Enigma (Barcelona), que ha quedat segon. El valencià Quique Dacosta es troba en la posició número 30.
Davant de més de 200 cuiners del Japó, la Xina, Corea, els Estats Units i desenes de països de Llatinoamèrica, Muñoz va lloar la cuina espanyola. “Sens dubte, m'he criat en un dels països més increïbles de la gastronomia mundial”, va dir. “Gràcies a llegendes de la cuina d'Espanya per ensenyar-me, gràcies a tots els cuiners d'aquest lloc tan increïble, on m'han passat coses meravelloses”, va dir Muñoz després de rebre el premi.
El premi el va rebre de la mà de dues cuineres tradicionals maies i del director creatiu del concurs, Cristian Gadau, qui va dir que “la cultura maia és rica en tradicions gastronòmiques”. “Organitzem l'esdeveniment per primera vegada en aquesta regió de Mèxic per la cuina ancestral”, va comentar abans de la cerimònia organitzada en el Centre Internacional de Congressos de Mèrida.