Més d’11.000 policies vetlaran per la seguretat ciutadana este estiu

Vora 700 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil reforçaran les plantilles i controlaran punts turístics clau a l’estiu, com els aeroports o els festivals de música

Part dels agents de la Policia Nacional que participaran en les tasques de vigilància de la seguretat ciutadana este estiu
Part dels agents de la Policia Nacional que participaran en les tasques de vigilància de la seguretat ciutadana este estiu / Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana

Més d’11.000 efectius policials, entre agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, vetlaran per la seguretat ciutadana este estiu. L’increment de població que registra el nostre territori durant els pròxims mesos ha fet que a les plantilles habituals, s’afigen 400 efectius de la Policia Nacional i més de 300 de la Benemèrita.

Així ho ha detallat la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, en l’acte de presentació del dispositiu de l’operació Estiu. Fonts d’este organisme han indicat que 718 agents reforçaran les plantilles que sovint s’encarreguen de la seguretat ciutadana: 400 seran policies nacionals i la resta, guàrdies civils, que s’incorporaran al conjunt de les tres províncies.

Sols a la ciutat de València hi haurà un miler d’efectius de la Policia Nacional i, al conjunt de la província, hi haurà 2.100 efectius, vora 200 de pràctiques.

Tots ells s’incorporaran a la vigilància de zones turístiques, a la prevenció de robatoris a les vivendes i a l’atenció ciutadana en esdeveniments massius i grans aglomeracions, com els festivals de música.

El turisme és un dels motors econòmics de la Comunitat Valenciana i el govern és conscient d'això, i per això, l'aposta decidida perquè la nostra comunitat continue sent una comunitat segura”, ha dit la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé.

Per esta raó i segons Bernabé, “s’incrementa la seguretat en infraestructures estratègiques com ara ports, aeroports i estacions, grans aglomeracions, zones de platja i es reforça totes les unitats d'atenció ciutadana i policia judicial per a ser més àgils en l'atenció als visitants”.

També et pot interessar

stats