L’aeroport d’Alacant bat rècord històric de passatgers: més d'1,7 milions en maig

La majoria dels viatgers dels més d’11.000 vols que van operar eren internacionals, sobretot del Regne Unit i els Països Baixos

Aeroport d'Alacant-Elx
Aeroport d'Alacant-Elx, en una imatge d'arxiu / Shutterstock

Maig va ser el millor mes de la història per a l’aeroport d’Alacant-Elx. Els més d’11.000 vols programats van fer que més d’1,7 milions de passatgers passaren per este aeròdrom, la qual cosa suposa la millor xifra de viatgers mai aconseguida en un mateix mes, com apunten des d’Aena, la societat que gestiona els aeroports espanyols.

Per les instal·lacions de l’aeroport alacantí van passar al maig 1.749.487 viatgers i això suposa superar en un 1,6% la xifra màxima assolida abans, el juliol del 2019. L’increment és encara major si es compara amb el maig de l’any passat, quan van passar per l’aeròdrom un 16,6% menys de viatgers que el maig d’enguany.

Dels 1,7 milions de passatgers, la majoria van ser internacionals, encara que també hi ha un augment dels nacionals, que han crescut un 22,6% respecte a l’any passat. Pel que fa a la procedència dels visitants que van arribar fins a l’aeròdrom alacantí, la major part eren del Regne Unit, seguits pels dels Països Baixos, Alemanya, Bèlgica i Polònia.

Davant d'estes xifres facilitades per Aena, sols en els cinc primers mesos de l’any han passat per l’aeroport d’Alacant 6,5 milions de passatgers. Una xifra que, si es compara amb el mateix període de l’any passat, suposa un augment del 18% dels viatgers.

El volum de passatgers de l’aeròdrom alacantí és significativament inferior al de València, per on han passat enguany vora 2,5 milions de passatgers menys, d’acord amb les xifres facilitades per Aena. En els primers cinc mesos de l’any, per les instal·lacions d’este aeròdrom han passat 4.056.022 viatgers, la qual cosa implica un volum un 12,7% superior al dels cinc primers mesos de l’any passat.

No obstant això, l'aeroport de València ha tancat el millor maig de la seua història amb 982.450 viatgers, una xifra un 10% superior al mateix mes del 2023.  

També et pot interessar

stats