L'ampliació de l'aeroport de València pot fer augmentar un 65% els passatgers el 2030

L'estudi de les Cambres de Comerç revela que la instal·lació podria superar els 4 milions de passatgers anuals de mitjana en els pròxims sis anys

Imatge d'arxiu de l'aeroport de València a Manises
Imatge d'arxiu de l'aeroport de València, a Manises / À Punt

El president del Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat, José Vicente Morata, al costat del president de la Generalitat, Carlos Mazón, han presentat este dimarts l'estudi "Impacte econòmic de l'ampliació de l'aeroport de València", elaborat pels serveis d'estudis de les Cambres de la Comunitat.

L'estudi analitza l'evolució del trànsit de passatgers en l'aeroport de València durant l'última dècada. Les dades posen de manifest que s'han superat totes les previsions realitzades pels informes oficials i s'han acostat a nivells de saturació, amb una capacitat de l'aeroport de 10,5 milions de passatgers.

Les previsions fetes per les cambres mostren que l'actual capacitat de passatgers de l'aeroport de València, 10,5 milions de passatgers, se superarà àmpliament el 2024, i es pot arribar als 17,3 milions de passatgers l'any 2030, un 65% més, en el cas que l'aeroport tinguera una major capacitat i es mantinguen les condicions socioeconòmiques actuals.

L'estudi analitza totes les variables socioeconòmiques que afectaran la sostenibilitat del creixent trànsit aeri de passatgers a l'aeroport de València en el mitjà i llarg termini.

Atés que l'actual DORA 2022-2026 pateix de previsions de trànsit molt per davall de la realitat i no planteja cap inversió que supose una ampliació de la capacitat de trànsit, es fa necessari a curt termini l'aprovació i posada en marxa d'una ampliació de l'aeroport de València, de tal manera que no es limite el nombre de vols i passatgers que transiten per este aeroport.

I, en definitiva, que no limite la capacitat i potencial de desenvolupament de l'economia de la ciutat i de la província de València en conjunt com a tercera província d'Espanya.

El president del Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana, José Vicente Morata, durant la presentació de l'estudi
El president del Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana, José Vicente Morata, durant la presentació de l'estudi / À Punt NTC

Increments de 4 milions de passatgers anuals

En cas de realitzar-se esta inversió, l'aeroport de València podria atendre increments addicionals de trànsit de passatgers que podria superar els 4 milions anuals de mitjana en els pròxims sis anys. Un major trànsit de passatgers que generaren major despesa i un impacte econòmic significatiu, no sols en el sector turístic, sinó també en altres sectors productius com la indústria, la distribució comercial o els serveis professionals, amb elevada orientació a l'exterior a la nostra província.

Impacte de 933 milions d'euros anuals

Este major trànsit de passatgers tindria un impacte econòmic en el valor afegit brut de 933 milions d'euros anuals en mitjana en els pròxims set anys (fins al 2030), dels quals 620 milions corresponen a la despesa directa duta a terme pels turistes (en hotels, restauració, transport, oci i comerç al detall, principalment).

Esta major activitat generaria més de 17.500 ocupacions de mitjana a l'any fins al 2030, dels quals 13.473 són ocupacions directes generades en les activitats turístiques més beneficiades per un augment del trànsit aeri.

També et pot interessar

stats