Així actuaven els detinguts per 174 robatoris en àrees de servei a Alacant

L'operació es va iniciar l'any 2022, quan arrossegaren una turista després d'un robatori violent en una gasolinera d'Ibi

Un dels robatoris en àrees de servei de l'AP-7

La Guàrdia Civil ha detingut dos homes per la seua presumpta participació en 174 robatoris a vehicles que estaven aparcats en àrees de servei a la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia. Els detinguts estaven especialitzats a robar dins de vehicles en àrees de descans o de servei a l'autovia del Mediterrani.

L'operació es va iniciar l'any 2022, quan una turista va patir un robatori violent en una gasolinera d'Ibi. Els autors del delicte, en fugir, van causar lesions a la víctima perquè la van arrossegar amb el vehicle utilitzat per al robatori.

En la investigació, es va establir que els lladres estaven vinculats a un grup delictiu més ampli especialitzat en robatoris a l'interior de vehicles a l'A-7, al seu pas per la Comunitat Valenciana i Múrcia. Així mateix, es va constatar que les víctimes seleccionades eren principalment turistes estrangers o persones en trànsit per Espanya.

Els detinguts cometien els robatoris de manera "meticulosa i agressiva". Per a això, utilitzaven vehicles de lloguer, sostrets o comprats amb documentació de tercers sense coneixement d'estos, i van arribar a utilitzar matrícules falses en alguns casos. Normalment robaven de matinada, seleccionaven els vehicles que tenien a la vista bosses o maletes, i preferien els que tenien matrícules estrangeres.

Actuaven de diverses maneres: accedien a l'interior del vehicle sense forçar res si els propietaris deixaven les portes obertes per ser a prop, o bé, en cas d'estar tancat, trencaven les finestres per a accedir-hi. Així mateix, no dubtaven a aplicar violència fins i tot si les víctimes es trobaven dins del vehicle.

Després dels robatoris, enviaven els diners en efectiu a Romania, on els sospitosos també traslladaven personalment els objectes sostrets.

Quan els agents van localitzar a la localitat d'Ibi (Alcoià), l'immoble on s'allotjaven els presumptes autors, van fer un registre domiciliari on es van intervindre telèfons mòbils, material informàtic, maletes, tres turismes, documentació personal de terceres persones, 9.700 euros en efectiu, divises de diferents països i altres objectes procedents de robatoris.

A l'immoble es va detindre dos persones amb antecedents per fets similars. Tots dos posseïen dos requisitòries judicials de cerca i detenció emeses pels jutjats de Torrent i La Carolina (Jaén).

Als detinguts se'ls ha imputat els delictes de robatoris amb força a l'interior de vehicles, falsificació de document públic, robatoris amb violència, contra la seguretat viària, desobediència greu als agents de l'autoritat, blanqueig de capitals i furt.

S'han esclarit 174 delictes i s'estan realitzant gestions amb els objectes recuperats. L'operació l'ha duta a terme l'àrea d'investigació de la caserna d'Ibi i l'equip territorial de policia judicial de Villena, amb el suport de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comandància (USECIC) de la Guàrdia Civil d'Alacant.

També et pot interessar

stats