Cues a València i Alacant per a aconseguir una plaça en Correus

Al voltant de 18.400 aspirants s'examinen aquest diumenge per a accedir a un dels 473 llocs de treball oferits per Correus a la Comunitat Valenciana

Aglomeracions a l'eixida de l'examen de Correus a València / @Irene83080756

Milers de persones han fet cua des de ben matí per tal de presentar-se a les proves d'oposició de Correus. Al voltant de 11.500 persones s'han desplaçat fins a Fira València per a examinar-se i aconseguir una plaça de personal laboral indefinit de les 232 que s'ofereixen a la província de València i 63 a la de Castelló. Una elevada presència de persones que ha fet que en alguns moments s'hagen produït aglomeracions, segons han denunciat assistents a les xarxes socials d'À Punt, per no haver gestionat correctament les eixides del recinte.

A Alacant els llocs designats per a les proves són els Aularis I i II de la Universitat d'Alacant i el pavelló de la Institució Firal Alacantina (IFA). Per a aquesta província s'han presentat 6.900 persones per a 178 llocs de treball.

Proves de Correus a Fira València
Proves de Correus a Fira València / À Punt NTC

Les proves es realitzen de manera simultània en 160 punts de 32 ciutats amb plaça en totes les províncies, amb un total de 150.000 aspirants en tot el país. En concret, es tracten de 2.356 places per a tasques de repartiment, 505 per a agents de classificació i 520 per a l'atenció al client en oficines.

Després de realitzar l'examen, de caràcter eliminatori, es completarà el procés amb una fase de mèrits, en què es valorarà l'experiència, els permisos de conducció si cal, els idiomes i la formació necessària per al desenvolupament del lloc.

Per a facilitar el transport de les persones aspirants, Metrovalència ha preparat un servei especial de tramvies amb una freqüència de pas entre 30 i 40 minuts des de les sis del matí fins a les onze de la nit.

La distribució de les aules s'han fet tenint en compte les mesures sanitàries
La distribució de les aules s'han fet tenint en compte les mesures sanitàries / À Punt NTC

Per la seua banda, el sindicat de funcionaris CSIF ha criticat el retard de la convocatòria i que la xifra de places no cobreix les necessitats de l'empresa.

Segons el CSIF, Correus hauria de crear almenys 10.000 places addicionals, tenint en compte que els últims anys s'ha destruït un de cada tres llocs de treball i que l'empresa té en l'actualitat un 30% de temporalitat en les plantilles, cosa que impedeix cobrir, assegura el sindicat, els terminis de lliurament.

Correus ha explicat que és una convocatòria conjunta que inclou els llocs corresponents a les taxes de reposició aprovades el 2019 –1.381 llocs en tot el país–, i els 2.000 llocs previstos en el pla d'estabilització d'ocupació temporal 2018-2020 signat amb les organitzacions sindicals CCOO, UGT, CSIF i Sindicat Lliure.

També et pot interessar

stats