El CSIF i Satse denuncien la saturació de les urgències de l’Hospital Clínic de València

Asseguren que hi ha 55 pacients que arriben a esperar dos dies a les sales d’observació

Les urgències de l'Hospital Clínic de València, en una imatge d'arxiu
Les urgències de l'Hospital Clínic de València, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Els sindicats CSIF i Satse han denunciat aquest dimecres la “saturació” del servei d’urgències de l’Hospital Clínic de València. Els sindicats han exigit un pla de xoc immediat per a atendre els pacients amb els mitjans adequats i pal·liar el dèficit de llits en planta.

Per la seua banda, la Conselleria de Sanitat ha informat que hi ha moments en què a l’hospital s'originen “pics” i tracten de pujar els pacients a planta a mesura que s’alliberen els llits. En aquests moments asseguren que els pacients estan en una zona de preingrés on els atenen. A més, Sanitat agrega que hi ha més activitat quirúrgica i que per això estan ampliant el Clínic.

Per la seua banda, el CSIF apunta que hi ha 55 pacients que arriben a esperar dos dies en observació. El sindicat assegura que l’elevada xifra de pacients que necessiten un ingrés i la falta de places en planta ha fet habilitar la unitat tecnicoquirúrgica com a sala 2 de preingrés.

Aquest dimecres al matí hi havia dins deu pacients ingressats, amb 42 hores de mitjana d'espera per a traslladar-los a planta, segons ha remarcat el sindicat. Exigeixen un pla de xoc immediat per a frenar la saturació que pateix el servei d'urgències i pal·liar el dèficit de llits en planta.

El sindicat d'infermeria Satse, per la seua banda, ha denunciat en un comunicat que aquest hospital està "ocupat íntegrament" i que fins i tot “hi ha un pacient de càncer que fa cinquanta hores que espera un llit en planta”. Afig que, per a suportar la situació, s'han instal·lat llits provisionals en urgències on s'ha pogut i la distància entre dos llits a penes és la necessària perquè el pacient puga alçar-se. Adverteixen que la separació no seria prou per a acostar un carro de parades i atendre el pacient en cas d'alguna urgència vital.

També et pot interessar

stats