L’Hospital Clínic de València incorpora un canvi innovador en el tractament del càncer de pit

L’administració d’una injecció subcutània substitueix hores de quimioteràpia

Innovació contra el càncer de pit

Una injecció que s'administra en pocs minuts substitueix hores de quimioteràpia: és el gran avanç que ja s'està aplicant a pacients de l'Hospital Clínic de València que pateixen un dels tipus de càncer de mama més agressius. Aquest tractament millora la qualitat de vida de les malaltes, i redueix la pressió assistencial. 

En concret, de més de dues hores de tractament de quimioteràpia connectada a una bomba de perfusió, passen a l'administració d'una injecció subcutània en huit minuts per a tractar el càncer de mama HER2 positiu metastàtic. “És un canvi brutal per a elles”, afirma Begoña Bermejo, coordinadora de la unitat de càncer de mama de l’Hospital Clínic de València. Un canvi en la qualitat de vida de les pacients, perquè ja no han de passar hores a la sala de l'hospital de dia amb una via al braç. Amb només una punxada, els administren la dosis de dos tipus d'anticossos monoclonals. Bermejo assegura que aquest tractament no té “cap tiups de toxicitat” i que l’administració de la injecció causa un poc d’enrogiment en la zona.

Un altre avantatge del tractament es materialitza en l'estalvi de recursos, “millora moltíssim la pressió assistencial, passem de posar-lo en una sala de tractaments intravenosos, a posar-lo en una sala on administrem tractaments subcutanis, en una consulta d’infermeria sense més ni més”, relata Bermejo.

Indicat per a un dels tipus de càncer de mama més agressius, que afecta dues de cada deu pacients, moltes d'elles ja han començat a rebre aquest tractament a l'Hospital Clínic de València. 

També et pot interessar

stats