Travessia contra el càncer de mama

Cinc dones donaran la volta en vaixell a la península Ibèrica per a conscienciar sobre la importància de practicar esport per a combatre la malaltia.

Imatge de l'interior del veler en un dels entrenaments. (@RetoPelayoVida)
Imatge de l'interior del veler en un dels entrenaments. (@RetoPelayoVida)

Cinc dones entre 38 i 56 anys, diagnosticades de càncer de mama, comencen aquest dilluns des de Bilbao una travessia de 1.530 milles nàutiques al voltant de la península Ibèrica. La ruta, a bord d'un veler de 72 peus, acabarà a Barcelona i faran parades als ports de Cadis, Màlaga i València.

L'objectiu de l'aventura, per aigües del Cantàbric, l'Atlàntic i el Mediterrani, es donar visibilitat al càncer de mama i a la importància que té la pràctica de l'esport com a part de la seua recuperació. Entre les cinc participants en el repte Pelayo Vida, seleccionades entre 319 candidates, hi ha Marian Cáliz, una arquitecta il·licitana de 48 anys. Amb ella en el veler estaran María Aldama una maître bilbaïna de 38 anys; Lorena Madrid, una ambientòloga murciana de 39; Fátima Domínguez, llicenciada en Belles Arts de 56 i de Chiclana de la Frontera, i Nuria Gómez, una científica marina de 44 anys de Terol.

Cap de les cinc participants en el repte havia navegat amb anterioritat ni tenia nocions bàsiques de vela, però les ha entrenades Àngela Pumariega, campiona olímpica en ‘match race’ en els Jocs Olímpics de Londres el 2012. Pumariega, directora de l'expedició, seguirà el repte des de terra.

La volta a Espanya a vela d'enguany és el sisé repte Pelayo Vida, una iniciativa que en les edicions anteriors ha organitzat expedicions al Kilimanjaro, l'Àrtic, els Andes o l'Annapurna.

També et pot interessar

stats