Els sanitaris denuncien esperes de més de 80 hores en urgències de l'Hospital Clínic de València

Infermers i tècnics en cures auxiliars s'han concentrat per a denunciar la "situació insostenible i el col·lapse" en les urgències amb falta de personal i d'espai físic

El Sindicat d'Infermeria SATSE es concentra al pati de l'Hospital Clínic contra la situació de "col·lapse" que pateixen les Urgències del centre
El Sindicat d'Infermeria SATSE es concentra al pati de l'Hospital Clínic contra la situació de "col·lapse" que pateixen les urgències / Europa Press

Professionals d'Infermeria i tècnics en cures auxiliars d'Infermeria s'han concentrat aquest dimecres per a denunciar la "situació insostenible i el col·lapse" del servei d'urgències de l'Hospital Clínic de València on, asseguren, els pacients han d'esperar més de 80 hores per a ser atesos i hi ha falta de personal i d'espai físic.

La protesta, convocada per la Secció Sindical del Sindicat d'Infermeria SATSE sota el lema "SOS. Urgències Hospital Clínic", ha començat a les 10:30 hores al pati del centre hospitalari i durant 20 minuts els professionals sanitaris han exigit una solució que millore l'atenció i cures que es presta als pacients.

Durant la concentració s'han corejat lemes com a "Més infermeres en urgències és més salut" o "Un dia el pacient pots ser tu" per a mostrar el "cansament" del personal per no poder atendre els usuaris "amb uns estàndards raonables de qualitat assistencial i uns temps adequats per a ser atesos i ingressats en planta".

Recollida de firmes

Els infermers i tècnics d'infermeria d'urgències han denunciat estar farts de "multiplicar-se per dos per a lluitar contra el caos" del servei, segons han informat des del SATSE, que està realitzant una recollida de firmes entre els usuaris i treballadors de l'hospital per a elevar-la al síndic de greuges.

Es necessita el doble de personal

Segons explica el portaveu sindical Vicente Gómez, en el Clínic hi ha sis equips d'infermers i tècnics auxiliars que cobreixen els diferents torns al llarg de tota la setmana, i cada equip consta de deu infermers i cinc tècnics. No obstant això, segons un estudi del SATSE, en cadascun d'aquests equips serien necessaris deu infermers i cinc tècnics auxiliars més.

"Això es tradueix en el fet que calen 60 infermers i 30 tècnics més en Urgències per a poder oferir una adequada qualitat assistencial als usuaris", subratlla.

Falta d'espai físic

També denuncien la falta d'espai físic que pateix l'hospital "i, sobretot, el servei d'urgències, la qual cosa produeix que s'acumulen pacients en espera d'un llit en planta".

"Aquests pacients són aparcats als corredors d'urgències, en les sales d'espera de Trauma, d'Urgències i Rajos d'urgències o al corredor en condicions poc favorables", asseveren des del sindicat.

També et pot interessar

stats