Els contagis diaris a la Comunitat Valenciana es mantenen amb xifres similars a les de fa una setmana

Per quart dia consecutiu no s’ha registrat cap positiu ni cap defunció a les residències de gent major

Sanitàries realitzant tests ràpids
Sanitàries realitzant tests ràpids / À Punt NTC

Les xifres de nous contagis diaris es mantenen estables al País Valencià. La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 222 nous contagis aquest dijous, una xifra molt similar a la de fa justament set dies, quan en notificaren 220. 

No obstant això, una setmana després de les vacances de Pasqua sí que s'observa un lleuger augment en la mitjana mòbil a set dies d’aquest indicador epidemiològic. Així, el dia 1 d’abril, fa justament quatre setmanes, estava en 143,86, mentre que hui se situa en 167. Són 17 punts de diferència que representen un augment percentual del 16,78%. Ara cal esperar almenys una setmana més per a veure quin és el balanç definitiu de les últimes setmanes de vacances. 

Quant a la pressió hospitalària, la quantitat d’ingressos en planta continua disminuint a poc a poc, mentre que a les UCI es manté estable. Actualment hi ha 275 persones ingressades i 66 a les UCI. Per províncies són: 37 a la de Castelló (11 a les UCI), 83 a la d’Alacant (23) i 155 a la de València (32 a les UCI).

També les defuncions es mantenen estables tant pel que fa a les noves diàries com a la mitjana a set dies. Hui, Sanitat n’ha informat de 6 que fan ascendir les morts des que va començar la pandèmia a 7.276.

Quart dia sense contagis ni morts a les residències

Per quart dia consecutiu no s’ha registrat cap nou cas positiu ni defunció a les residències de majors, i la xifra d’aquests centres que tenen algun contagi es manté en 5 també des d’aquest dilluns. 

Sanitat ha informat també d’11 brots, entre els quals destaca un de 8 casos a l’Alfàs del Pi que té origen laboral. 

També et pot interessar

stats