El Consell prepara una nova “desescalada prudent” amb possible ampliació d’horaris de bars i restaurants

La Mesa Interdepartamental analitza noves mesures que entrarien en vigor el dilluns 26 d'abril

Interior de bars
Interior de bars / À Punt NTC
22 d'abril 2021 - 06:00

La Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19 es reuneix aquest dijous amb una possible ampliació dels horaris de bars i restaurants fins a les 20:00 hores damunt de la taula, una mesura que entraria en vigor el dilluns 26 d'abril.

Els membres del Consell escoltaran les recomanacions dels tècnics i membres del consell assessor després que les xifres de contagis es mantinguen amb lleugers increments després de Pasqua.

Segons ha pogut saber À Punt, hi ha un ampli consens en l'executiu valencià per a l’ampliació d’aquests horaris, una mesura que entraria en vigor el dilluns 26 d'abril.

En cas d'aprovar-se, es retardaria l'horari de tancament dues hores més, però sense arribar a la proposta de màxims del sector, que volia estirar fins al toc de queda de les 22:00 hores.

En la reunió s’analitzarà també una possible ampliació de l'aforament a l'interior dels locals, del 30% actual a la meitat de la capacitat, el 50%.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va assegurar dissabte passat que en la reunió de la Interdepartamental es poden "flexibilitzar" algunes de les restriccions, però va demanar "que ningú pense en un canvi disruptiu", perquè no pot ser així.

Va insistir que la desescalada "ha de ser prudent", i per això es continuarà "amb la màxima prudència", i que, encara que es puguen relaxar algunes restriccions, tota la societat ha fet "molts sacrificis" com perquè es puguen "dilapidar".

També et pot interessar

stats